Startup uit Berlijn belooft alarmsysteem van de toekomst

Flare_1

FLARE is een UFO-vormig alarmsysteem met gezichts- en stemherkenning dat de concurrentie aangaat met Canary, Nest en  vele andere en werd ontwikkeld door een Startup uit Berlijn. Europese innovatie, dat vinden we altijd een Plus bij DomoticaTotaal. 

Het unieke kenmerk van FLARE is dat het je woning volledig autonoom beschermt omdat het de omgeving waarin het wordt geplaatst ‘begrijpt’. 

Flare_2De nadruk wordt volgens de ontwikkelaars van Flare dus duidelijk gelegd op Artificial Intelligence zodat het systeem volledig autonoom kan functioneren om bvb zelf de politie te alarmeren zonder dat je je daar zelf hoeft om te bekommeren. 

Hiervoor gebruikt dit ‘simpele en intelligente’ alarmsysteem Gezichts- en stemherkenning om bezoekers te identificeren, zelfs als het donker is. Er wordt ook gebruik gemaakt van wat men noemt  AudioIntel™ waardoor normale geluiden kunnen onderscheiden worden van verdachte geluiden. Zo is FLARE in staat om zelf actie te ondernemen met dien verstande dat gebruikers/eigenaars op de hoogte worden gehouden via meldingen. 

Installatie van Flare is eenvoudig met een magnetisch vlak dat met kleefband makkelijk op diverse ondergronden kan worden. Op het magnetisch vlak bevestig je dan Flare. 

De geolocatie-functie van Flare kun je gebruiken als je vergeten bent Flare te melden dat je het huis verlaat. Deze functie laat toe om toegang te hebben tot je smartphone om zo te bepalen of je al dan niet thuis bent en op die manier kan Flare zichzelf alsnog activeren en je woning beschermen. Je hebt makkelijk toegang tot alle functies van Flare via de Android of iOS app. Naar verwachting wordt ook IFTTT in de nabije toekomst toegevoegd.

FLARE is nu beschikbaar op IndieGoGo voor $349 en wordt naar verwachting op de markt gebracht in november.  

Bekijk hier de presentatievideo.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s