Kello is meer dan een wekker. Het is je persoonlijke slaaptrainer en bereidt je voor op de volgende dag.

kello2

De wekker die ’s ochtends afloopt is niet iets waar we naar uitkijken en vaak willen we het ding gewoon het raam uitkieperen. De nieuwe Kello slimme alarmklok is echter ontwikkeld om ons ook te helpen beter te slapen, minder te sluimeren en vroeger wakker te worden, allemaal met een zachte aanpak. 

“Mensen hebben geen andere app nodig of slaappil of gimmick alarm klok of tabellen vol met slaapinfo” zegt Kello mede-oprichter en CEO Antoine Markarian in een persbericht. “Ze hebben nood aan verandering van levensstijl. Kello.Kello helpt je net dat te doen.”

Ondanks het feit dat het Kello systeem ook een nachtkastapparaat is en een bijhorende app heeft is het veel meer dan net dat. De app is beschikbaar voor iOS en Android en wordt gebruikt voor de initiële instelling van het apparaat alsook om de verschillende functies te beheren die het aanbiedt.  Tesamen met de Kello alarm klok zijn ze erop gericht om zachtjes de levensstijl van de gebruiker te wijzigen. 

Kello’s belangrijkste basisfuncties moedigen eenvoudig een vaste bedtijd aan waarvan men zegt dat deze bijdraagt tot meer herstellend slapen en een regelmatige wektijd, waarvan Kello zegt dat het op deze wijze de biologische klok traint en het na verloop van tijd makkelijker wordt om op te staan. Integratie met Spotify, Deezer en internet radio stations geven de gebruiker verschillende keuzes om wakker te worden. 

Kello heeft ook een aantal andere functies om de slaap te verbeteren op een slimme manier. De “Diepe Slaap” functie, bijvoorbeeld, is erop gericht om gebruikers te helpen om sneller de slaap te vatten eens je in bed bent. Het gebruikt een langzaam pulserend licht om de ademhaling van de gebruiker na te bootsen. In theorie zal dit de gebruiker helpen om de ademhaling te vertragen naar een meer natuurlijk slaapritme en het in slaap vallen versnellen. 

De “Minder sluimeren” functie is erop gericht om gebruikers te trainen om minder gebruik te maken van de sluimerfunctie van de alarmklok waarvan men veronderstelt dat dit het slaapritme verstoort.

Om dit tegen te gaan kan de gebruiker een limiet instellen van hoeveel maal hij de sluimerfunctie kan gebruiken.

Met de “Sta vroeger op” functie  probeert Kello de gebruiker vroeger te doen opstaan. Gebaseerd op het principe dat het tijdstip wijzigen waarop je opstaat beter in kleine stapjes wordt gedaan kan Kello gedurende 30 dagen elke dag de alarmklok een beetje vroeger doen afgaan. 

Op gelijkaardige wijzen kan Kello de gebruiker helpen om je op op jetlag voor te bereiden en ervan te herstellen. Je hoeft gewoon de bestemming in te voeren waar je naartoe reist en de afreisdatum. Kello zal dan een licht- en slaapschema uitwerken die de effecten van jetlag zal verminderen.  

Behalve functies om de slaap te verbeteren is het ook mogelijk om Kello te gebruiken om simpele taken te automatiseren door gebruik te maken van IFTTT. Een gebruiker kan bvb een slimme  koffiezet activeren zodat de koffie klaar is als je na het opstaan de keuken binnenkomt. 

Op dit moment loopt er een Kickstarter campagne en verzending is voorzien voor maart  2017.

Klik hier voor de presentativideo.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s