Gate is het eerste slimme slot voorzien van een camera met bewegingsdetectie

bgzr52

Er zijn inmiddels reeds veel slimme sloten op de markt waaronder August, Ring, Kwikset, eva…, maar Gate biedt net dat ietsje meer waardoor het zijn concurrenten meteen op achterstand zet.

Gate werd ontwikkeld door een paar voormalige Google Glass ingenieurs en zet zichzelf in een andere categorie door zoveel als mogelijk functionaliteit in zijn slimme slot in te bouwen.  

Dit kleine ronde beveiligingsapparaat heeft een 720p camera met bewegingsdetectie, een LED-verlicht keypad en tweewegs audio (mic en speakers) allemaal ingebouwd in wat er uit ziet als een vrij smalle behuizing. En uiteraard is er toch nog een sleutelgat voorzien om op ouderwetse manier de deur te openen mochten de andere ‘slimme’ methodes falen. 

De Gate app kan gebruikt worden om live video te streamen naar je smartphone als bezoekers zich melden aan je voordeur,  aangepaste toegangscodes te creëren voor bezoekers (door gebruik te maken van het keypad) en om vanop afstand de deur te openen/sluiten. 

De 2 jaar oude startup zegt ook te werken aan diensten voor levering van pakjes in samenwerking met koerierbedrijven en ook een integratie met Amazon Echo zou in de pijplijn zitten.  

Het slimme slot van Gate is momenteel voorbestelbaar op Indiegogo en het valt dus nog af te wachten of Gate de hooggespannen verwachtingen ook daadwerkelijk zal kunnen waarmaken. Want wat ze voorstellen is toch bijzonder spectaculair. 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s