Velux Active met Netatmo Sensor integratie en smartphone controle

19586-20304-170103-netatmo-3-l

Met de lancering van Velux Active gaat Velux vol voor de Slimme Woning.  Zopas aangekondigd op CES2017 werkt ‘Velux Active Slimme Ramen’ samen met een resem van omgevingssensoren en ook met iPhone en Android.

Dit betekent dat de ramen automatisch gaan reageren op veranderende omstandigheden binnen of buiten je woning, zodat Velux Active volop mee vorm geeft aan de Slimme Woning.

Naast de reeds bestaande integratie van Integra, waardoor je ramen met een afstandsbediening kunt aansturen en via regendetectie, gaat Active nog een stapje verder met vooraf bepaalde schema’s en reactieve handelingen in samenwerking met de firma Netatmo.

Netatmo heeft een mooi gamma aan slimme sensoren voor de slimme woning en dankzij de nieuwe WiFi Gateway van Velux kan je Velux Active opzetten om te reageren op interne omstandigheden. Als de interne luchtkwaliteit slecht is, dan kunnen de ramen geopend worden om frisse lucht binnen te laten.

Velux werkt ook samen met Apple zodat de nieuwe Velux Active compatibel is met HomeKit.  Met de Apple iPhone en Android apps ben je verzekerd van een makkelijke controle van je ramen of  luiken en een breeds scala van apparaten.

Belangrijk is dat Netatmo aangeeft dat deze oplossing zal werken met een groot aantal gemotoriseerde ramen, inclusief deze die reeds geïnstalleerd zijn zodat het dus mogelijk moet zijn om je bestaande installatie te upgraden.

De eerste Velux Active producten worden verwacht in het 3de kwartaal van 20017.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s