Vobot lanceert eerste Alexa compatible klok op CES2017

vobot

Vobot Inc. is een startup die gespecialiseerd is in artificiële intelligentie en ook op akoestisch gebied probeert te scoren. Op CES2017 hebben ze zopas hun nieuwste slim product voorgesteld: de Vobot Klok met Alexa integratie.

De Vobot Klok kan als een slim alarm met creatieve functies dienst doen. Het bedrijf achter de Vobot Klok beweert dat hun slaapprogramma, vooringestelde wekfunctie en bedtijd oplossing gebruikers sneller zal doen inslapen en vroeger zal doen opstaan. Het aanpasbare alarm zal gebruikers wekken met aangename muziek.

Vobot stelt ook dat de ‘hypnotiserend’e muziek van de klok, natuurlijk geluid en gepersonaliseerde content zal helpen bij het ontwikkelen van goede slaapgewoonten.

Er zijn geen knoppen te vinden op de klok, wat het gestroomlijnde uiterlijk benadrukt. Gebruikers activeren intuïtieve functies door het apparaat aan te raken (om een conversatie te activeren), bovenaan te raken (het alarm stoppen) of te kantelen (sluimeren)

Vobot betekent voice plus robot. Volgens Roger, de CEO van Vobot, is het doel ‘om creatieve AI en stem-interactieve robots te ontwikkelen voor ieders dagelijkse leven. Bovendien probeert Vobot Klok de behoeften van gebruikers te begrijpen via algoritmes en cloud computing.’

Door de integratie van Alexa kunnen gebruikers makkelijk toegang krijgen tot hun slimme apparaten zoals Philips Hue. Via spraaksturing kun je onder meer een Uber reserveren, een pizza bestellen, restaurants in de nabijheid vinden, Facebook updates krijgen en muziek streamen van iHeartRadio.

Van zodra de Klok een spraakopdracht ontvangt, zal deze onmiddellijk reageren net zoals Amazon Echo dat zou doen. In de nabije toekomst plant Vobot nog veel meer functies door nog meer Alexa diensten te integreren en IFTTT. Zo wordt Vobot je persoonlijke assistent in plaats van een gewone klok die je comfortabel doorheen je dag loodst.

De Vobot zou vanaf februari te koop zijn aan het zeer aantrekkelijke prijskaartje van slechts $35. De prijzen van AI producten lijken daarmee echt in vrije val te zijn, wat uitstekend nieuws is voor de consument.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s