De Asus Zenbo is slimmer dan hij eruit ziet!

asus-zenbo-600x3502x

De markt wordt tegenwoordig een beetje overspoeld door een hele resem van robots voor de Slimme Woning. Het zou ons veel te ver leiden om ze allemaal voor te stellen, maar af en toe willen we er toch eentje uitlichten die er volgens ons veelbelovend uitziet.

De Asus Zenbo Robot catapulteert je gezin vol in het digitale tijdperk van de persoonlijke robotassistenten.

Slechts een meter hoog, ziet de Asus Zenbo er bijzonder schattig uit en kan op zijn 4 wielen met gemak je volledige woning bestrijken. Het herkent personen en objecten, kan zijn hoofd draaien en je kunt er gesprekken mee aangaan.

De robot is volgepakt met allerlei types van sensoren en kan alzo vermijden dat hij botst met objecten op zijn weg. Het gezicht van Zenbo is eigenlijk een 7-inch aanraakscherm en hier net boven bevindt zich een camera.

Voor de Slimme Woning is het uiteraard belangrijk dat een robot als de Zenbo een centrale rol vervult op het vlak van domotica. Je kunt er dan ook je slimme gadgets en domotica producten/systemen mee aansturen, zowel thuis als vanop afstand.

Om spraakcommando’s op te starten, zeg je gewoon “hey Zenbo” en het natuurlijk taalproces zal zich na verloop van tijd verbeteren dmv machine learning. De opvallende persoonlijkheid van Zenbo door zijn pretoogjes zorgen ervoor dat deze robot snel onmisbaar wordt voor je familie en je kinderen.

De Asus Zenbo is voorlopig uitsluitend te koop in Taiwan en doet het daar uitstekend. Over de verdere internationale expansie is momenteel niets bekend.

Klik hier voor de presentatievideo.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s