Slimme plafondtegels laden je Smartphone draadloos op!

tile-02-1000x500

De revolutionaire Ossia Cota Plafondtegel kan draadloos je smartphone en andere apparaten opladen van zodra je de kamer binnenstapt. 

Als je rondkijkt in je woning dan zie je tegenwoordig wel overal oplaadkabels liggen voor smartphones, tablets en nog zoveel meer. Soms is het echt wel een kluwen aan kabels. Om nog maar te zwijgen van ruzies die soms ontstaan als je zoon of dochter nog snel even hun smartphone willen opladen en net op dat moment alle oplaadkabels bezet zijn.

De idee om van al deze kabels en oplaadstations af te raken en je smartphone en al je andere mobiele toestellen draadloos op te laden is dan ook bijzonder aantrekkelijk. De firma Ossia heeft een innovatieve oplossing ontwikkeld die met al deze kabels komaf maakt in de vorm van een plafondtegel.

Deze tegel wordt eenvoudig in je bestaande plafond geïnstalleerd en je smartphone en andere mobiele toestellen worden automatisch opgeladen van zodra je de kamer betreedt waar deze plafondtegels zijn geïnstalleerd. Het opladen gebeurt op dezelfde wijze als WiFi-routers toegang tot het internet geven. Tot 4 Cota Plafondtegels kunnen met elkaar verbonden worden om het bereik van één oplaadpunt te vergroten.

Op dit moment is er wel nog één nadeel doordat je smartphone dient te worden ingebed met een Cota ontvanger om het opladen mogelijk te maken. Ossia heeft echter een ontwikkelaarskit voor fabricanten vrijgegeven om de technologie te integreren in smartphones, rookmelders, luidsprekers, enz… De verwachting is dat er nog dit jaar producten met deze technologie op de markt zullen verschijnen en de Cota ontvanger overbodig maken.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Bron: Electronic House
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s