Touch Stone maakt oeroude stenen slim!

smarter-stein-header

Domoticaspecialist Loxone heeft in samenwerking met de Oostenrijkse fabricant Strasser Steine een slim bedieningspaneel ontwikkeld met de naam Touch Stone gemaakt van miljoenen jaren oude stenen en geïntegreerd tot een hoogwaardig keukenblad.

Wat er op het eerste zicht uitziet als een stijlvolle gravure, is echter de allermodernste aanstuurtechniek voor talrijke huishoudapparaten en verlichting.

Voor veel mensen is de keuken één van de belangrijkste ruimtes in hun woning waar de ganse familie frequent gebruik  van maakt en samenkomt. Per slot van rekening speelt er zich in de keuken heel wat activiteit af: van het smeren van de boterhammen van de kinderen voor op school over het dagelijkse koken tot het bereiden van taarten en lekkere snacks.

Het is dan ook niet meer dan normaal dat zowat elk hoekje van de keuken volop benut wordt en er dus geen plaats is voor technologie die snel besmeurd kan worden.

Een beetje tegen de trend in van alsmaar nieuwe hardware in de woning te integreren, hebben Loxone en Strasser ervoor gekozen om het nieuwe bedieningspaneel te integreren in het bestaande keukenblad. De robuuste natuursteen beschermt daarbij de ingebouwde technologie tegen stoten, krassen, vuil en hitte.

Het opvallende voordeel van deze nieuwe technologie is dat je bvb tijdens het kneden van deeg enkel met de vingertippen ander keukengerei, zoals de afzuigkap, kunt aansturen. Ook op het vlak van entertainment is Touch Stone nuttig. Zo kun je bvb je lievelingsmuziek afspelen of het nieuws inschakelen. Een kleine aanraking van het keukenblad volstaat. Zelfs kletsnatte handen zijn voor deze slimme technologie geen belemmering.

En last but not least, kun je ook verlichting, alarminstallatie, huishoudtoestellen en zelfs verbonden buitenapparaten zoals de garagepoort aansturen.

De Touch Stone Controle werd ontwikkeld in functie van het Loxone Smart Home en maakt gebruik van de draadloze Loxone Air Technologie. Via de centrale Miniserver Go is de Touch Stone in enkele minuten bedrijfsklaar. 

Touch Stone is vanaf nu beschikbaar. De prijs varieert echter naar gelang de grootte van het keukenblad en de gebruikte steensoort.  Verdere info vind je op Loxone.

Klik hier voor de presentatievideo.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s