TheKeys, een slim slot dat je in 2 minuten installeert!

6101133E-4C26-49BF-B951-A4DA90AFB88D

Slimme deursloten zijn nog niet wijdverspreid in België en ook niet in de rest van Europa. De grootste rem op de verspreiding ervan is in hoofdzaak te wijten aan de verschillende types van sloten die beschikbaar zijn en die fabricanten ertoe verplicht om verschillende oplossingen te ontwikkelen voor de verschillende types van sloten. Het Franse bedrijf TheKeys gaat nu echter een stapje verder en stelt een universeel slot voor dat in 2 minuten kan geïnstalleerd worden.

TheKeys is geen nieuwkomer in de markt van de slimme sloten gezien de startup reeds betrokken was bij de ontwikkeling van verschillende oplossingen voor toegangscontrole voor hotels en kantoren (poort, garagedeur, elektrisch slot, slot, …). TheKeys stort zich nu ook op de markt van de particulieren met een nieuw slim slot onder dezelfde naam: TheKeys.

Twee jaren van ontwikkeling waren nodig voor het op punt stellen van dit universele slot. TheKeys past zich namelijk aan op elk type van deur (1, 3 of 5 punten) en opent in 2 seconden waarbij het uitzonderlijk weinig energie verbruikt en het een levensduur heeft van wel 2 jaar (op basis van 10 x openen/sluiten per dag).

TheKeys is voor duurzaamheid gegaan door voor kwaliteitsvolle componenten te kiezen zoals de cylinder van Pollux en de batterij van Panasonic. Deze laatste is oplaadbaar via een micro USB-stekker die zich op het slot bevindt.

De installatie is echt wel heel eenvoudig. Het volstaat om de bestaande cylinder van de je deur te vervangen en de app op te starten. Het enige probleem dat kan opduiken is de lengte van de cylinder bepalen, omdat er verschillende modellen bestaan.

Uiteraard zal je de deur ook altijd nog manueel kunnen openen met een traditionele sleutel. Maar het voordeel van een slim slot is dat je de deuren van je woning makkelijk kunt beheren. Zo kun je bvb een digitale sleutel geven aan personen naar keuze, toegangstijden bepalen en geïnformeerd worden over het openen en sluiten van de deuren. Je kunt vanop afstand makkelijk deze digitale sleutels (des)activeren vanaf je smartphone.

Dit slimme slot kan lokaal werken zonder cloud en heeft een open en gedocumenteerde API.

Op dit moment staat TheKeys in voorbestelling op Kickstarter met een voorziene leverdatum einde maart.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s