12 belangrijke Electronicamerken ondersteunen nu ook Google Home

033017google.jpg

 

Net voor de lancering van Google Home in de UK in april krijgt het een serieuze boost met de aankondiging dat 12 bijkomende fabricanten van slimme apparaten het apparaat gaan ondersteunen.

De lijst van bedrijven die de Google Assistent gaan ondersteunen zijn niet van de minste:  August, Lifx, Wink, Rachio, TP-Link, First Alert, Vivint, Best Buy Insignia, Frigidaire, Anova, Geeni en Logitech Harmony.

Het slimme slot van  August zal het eerste slot zijn dat werkt met Google Home, hoewel met met beperkte functionaliteiten. Terwijl de Google Assistant een deur kan sluiten en de status kan checken, is de grootste concurrent Alexa al een stapje verder en kan deze August apparaten sluiten en openen. Naar verluidt zullen andere toepassingen later dit jaar aan Google Home toegevoegd worden.

De slimme sproeier van Rachio kan door Google Home gebruikers met de stem ingesteld worden om de sproeiers aan/uit te schakelen op basis van de weersvoorspelling.

De integratie van van de Google Assistant in Vivint Smart Home geeft gebruikers de mogelijkheid om met spraakcommando’s de verschillende componenten van van het Vivint Systeem aan te sturen waaronder slimme sloten, verlichting, camera’s, garagepoorten, thermostaten en het alarmsysteem. Eén toepassing zou bvb kunnen zijn dat je zegt ‘OK Google, zeg tegen Vivint dan ik het warm heb’ waardoor de thermostaten worden aangepast en een nieuwe temperatuur wordt ingesteld.

Met de Logitech Harmony en de compatible hubs waaronder de Harmony Hub, Harmony Companion en Harmony Elite, kunnen Google Home bezitters via het platform slimme apparaten van andere merken aansturen. Voorbeeld: gebruikers kunnen zeggen ‘OK Google vraag Harmony om Movie Time in te schakelen’ waardoor de HBO app op de slimme TV wordt geactiveerd.

De toevoeging van 12 nieuwe partners aan Google Home is een belangrijke en uiterst noodzakelijke uitbreiding voor Google om de aansluiting met Amazon niet te verliezen. Bij de lancering in november werkte Google Home slechts met 4 platformen: Nest, Philips Hue, SmartThings en IFTTT.

Google Home wordt op 6 april in de UK op de markt gebracht waar het de handschoen zal opnemen tegen Amazon Echo. Google zal op dat moment ook zijn Wi-Fi router ‘Google WiFi’ lanceren.

Bron: SMAHome
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s