Met de Welle Smart Home Controller stuur je apparaten aan met handgebaren.

040717welle

De Domotica markt heeft op dit moment geen duidelijke marktleider of een protocol dat de markt overheerst. Gebruikers kunnen lichten en apparaten aansturen via apps, spraaksturing, met handgebaren en andere controlemogelijkheden.

Een team uit Hong Kong beweert de eerste te zijn met een IoT Interactie Controller die Welle noemt en werkt met Sonar Technologie waardoor je slimme apparaten of software toepassingen kunt aansturen dmv een simpele tekening op een tafel, de vloer of eender welk oppervlak.

Je kunt bvb een lijn tekenen op je nachtkastje om de lamp te dimmen, een cirkel tekenen op de tafel om de koffiezet te activeren of lijnen met 2 vingers op een muur trekken om de gordijnen te openen.

Het kleine kubusvormige apparaat maakt gebruik van Sonar Technologie waardoor van elk oppervlak een controller wordt gemaakt. Sonar zendt signaalpulsen uit en verzamelt de reflecterende energie terug van bewegende objecten. En het ingebouwde algoritme kan informatie verzamelen en interpreteren om gebaren en bewegingen te identificeren aan de hand van de uitgezonden signalen.

Volgens Welle heeft de ultrasound technologie een detectiebereik van ca 1m en ligt het verbruik op slechts enkele milliwatt. Daarom ligt de bedrijfsduur van deze technologie een stuk hoger dan deze van andere technologieën zoals IR, RF of radar. Sonar technologie wordt al op grote schaal gebruikt in militaire toepassingen, de automarkt en voor drones.

Na verbinding van Welle met je slimme apparaten via Bluetooth, kan je via de app handgebaren instellen voor de controle van elk apparaat. Met één handgebaar kun je nu je Slimme Woning aansturen. Naast handgebaren worden ook karakters zoals alfabetten en cijfers van 1 tot 9 ondersteund. 

Welle ondersteunt nu reeds al een groot aantal slimme apparaten en platformen waaronder Belkin Wemo, LIFX, IFTTT, Honeywell, Philips Hue, Sonos Draadloze Luidsprekers, Logitech, SwitchBot, SmartThings en Nest Thermosatat. In de nabije toekomst zal open API voor ontwikkelaars ter beschikking worden gesteld om gebaren te herdefiniëren en aangepaste manieren te creëren om slimme apparaten en toepassingen aan te sturen.

Welle werd kort geleden gelanceerd op Kickstarter en haalde zijn financieringsdoel van US$20,000 in slechts 21 uur. Shipping is voorzien voor oktober 2017 en de verkoopprijs bedraagt US$99.

Klik hier voor de presentatievideo.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Bron: SMAHome
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s