Studie toont aan dat vraag naar slimme deursloten sterk stijgt

041017assa-1

De studie toont aan dat consumenten al goed geïnformeerd zijn en sterk geïnteresseerd in slimme deursloten. 99% van de ondervraagden in deze studie aan potentiële geïnteresseerden in Europa, Afrika en het Midden-Oosten gaf aan dat veiligheid ‘redelijk belangrijk’ is en 90% als ‘heel belangrijk’

 

Het rapport toonde verder aan dat smartphones als de makkelijkste afstandsbediening wordt beschouwd voor de nieuwste generatie van deursloten en klanten weten goed wat ze verwachten van een app die hun deurslot moet controleren.

Zowat alle apps voor slimme deursloten zenden een bericht wanneer iemand de deur opent en zo ben je steeds op de hoogt van de status van je deur – open/gesloten – waar je je ook bevindt.

Klanten waarderen ook de mogelijkheid om digitale sleutels toe te kennen en in te trekken zodat een buur de kat eten kan geven terwijl je op vakantie bent of om de aannemer zijn toegang in te trekken van zodra hij zijn job heeft uitgevoerd. Dit is veel makkelijker en veiliger dan steeds een set sleutels te laten bijmaken.

En als je nog een stapje verder wilt gaan dan kun je de app ook gebruiken om de schoonmaakster, aannemer of je kind binnen te laten van eender waar, op eender welk moment.

Yale en Mul-T-Lock hebben nu al sterk aan populariteit gewonnen in de markt van de slimme deursloten. De mogelijkheid om de digitale technologie te ‘overschrijven’ – de deur openen met een klassieke sleutel – wordt door drie kwart van de ondervraagden ook als ‘zeer belangrijk’ beschouwd.

De belangrijkste slimme deursloten op de markt kun je nu al met een klassieke sleutel openen en sluiten in geval van een stroomonderbreking.

Een andere belangrijke eigenschap waaraan veel belang wordt gehecht is dat slimme sloten naadloos moeten kunnen geïntegreerd worden met bestaande Domotica platformen zodat huiseigenaren al hun slimme apparaten kunnen aansturen vanuit één app of web interface.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s