Europese Telecombedrijven starten met spraakassistent om strijd aan te gaan met Alexa, Siri en GoogleHome

042517orange.png

Telecom gigant Orange SA uit Frankrijk en netwerk operator Deutsche Telekom AG uit Duitsland slaan de handen in elkaar voor de ontwikkeling van de virtuele assistent Djingo. Een alternatief voor Siri van Apple, Alexa van Amazon en GoogleHome van Alphabet.

Djingo is een luidspreker in de vorm van een donut die reageert op stem en tekst van de gebruiker waardoor commando’s worden gelanceerd zoals muziek afspelen of een tweet publiceren. Volgens Orange biedt Djingo een makkelijk en intuïtieve manier om Orange TV aan te sturen, je slimme woning te beheren, een telefoontje te plegen of allerlei andere diensten op te roepen.

Djingo maakt gebruik van artificiële intelligentie zodat het kan leren van zijn gebruiker om zo steeds relevantere antwoorden te geven en steeds adequater te reageren. Met Djingo is Orange de eerste Europese telecom operator om aan zijn klanten een virtuele assistent aan te bieden om hun digitale wereld te beheren.

Djingo is op dit moment nog in volle ontwikkeling en zal beschikbaar zijn via verschillende apparaten via software toepassingen ontwikkeld door Orange.

Gebruikers kunnen hun spraakopdrachten starten door “OK Djingo” uit te spreken, vergelijkbaar met hoe je GoogleHome en Amazon Echo opstart. Je kunt ook de app op je smartphone gebruiken om Djingo te activeren.

Telecom operatoren hebben nog een lange weg te gaan alvorens ze er ook maar kunnen aan denken om de grote jongens het vuur aan de schenen die ondertussen al een voorsprong van jaren hebben opgebouwd op het vlakke virtuele assistenten.

Orange kondigde verder aan dat Djingo op de markt zal worden gebracht via een app op de smartphone.

Andere diensten en producten waar Artificiële Intelligentie onderdeel van uitmaakt is zullen ontwikkeld worden in samenwerking met Deutsche Telekom.

Bron SMAhome
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s