Hyundai wil brug slaan tussen de auto en de Slimme Woning

042717hyundai

De meeste Domotica gebruikers beschikken uiteraard ook over een auto en gezien beide inmiddels steeds maar slimmer worden, stijgt de vraag naar een brug om beide te kunnen controleren. Vanuit die optiek heeft Hyundai besloten om een nieuw in-car systeem te ontwikkelen dat toelaat om slimme apparaten in de woning aan te sturen vanuit de auto via spraaksturing.

Het nieuwe systeem wordt opgesplitst in 2 delen. De lancering is voorzien voor 2018 dat toelaat om de auto te starten via spraaksturing en ook het openen en sluiten van de de deuren. Het jaar nadien voorziet Hyundai de lancering van diensten waarmee je met hetzelfde systeem je slimme apparaten en verlichting kunt aansturen.

In een eerste periode voorziet Hyundai het systeem uitgebreid te testen in hun thuisland, Zuid-Korea, alvorens het systeem te introduceren in andere markten. Het systeem zal onder meer werken met de populaire spraakassistenten Amazon Alexa en Google Home.

Hyundai Blue Link, het huidige connected car systeem ondersteunt reeds Amazon Echo en Google Assistant en kan aangestuurd worden met je smartphone of smartwatch.

Met de Google Assistant functie, kunnen Hyundai eigenaars met een Google Home vanuit hun woning hun auto controleren met spraakcommando’s om bvb de auto te starten of de deuren vanop afstand te openen en/of te sluiten.

Gebruikers kunnen Google Home vragen om niet alleen de wagen te starten, maar ook om de gewenste temperatuur in te stellen, meldingen te sturen voor snelheid, valet en alarmen, vanop afstand het opladen van de wagen te starten of te stoppen (voor electrische wagens), om navigatie-instructies te sturen en om de toestand van de wagen op te vragen.

Voorbeeld, gebruikers kunnen “OK Google, wat wordt het weer vandaag?” zeggen en de assistent vragen om de temperatuur in de wagen overeenkomstig in te stellen.

Hyundai is de eerste autofabricant die op deze wijze een echte brug wil slagen tussen de auto en de Slimme Woning.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s