Deze slimme lamp wil je nieuwe Domotica Hub en Beveiligingscamera zijn

22986-eb5996df2559189ae86c8e45f5901082

Het is niet de eerste in de rij en het zal zeker niet de laatste zijn. Een jonge startup heeft zopas een slimme lamp gelanceerd die ook dienst doet als Domotica Hub en Beveiligingscamera.

Momo is de naam van de slimme lamp die ontwikkeld werd door de startup Morpheus uit LA. Momo die werkt met Nest, Amazon Echo, Google Home, Philips Hue en vele andere en beschikt ook over spraakherkenning. De ingebouwde camera beschikt over gezichtsherkenning en verder kan je de lamp ook controleren met handbewegingen.

En alsof dat nog niet genoeg functionaliteit is voor een slimme hub, zijn er ook nog sensors ingebouwd die CO2, temperatuur en vochtigheid meten en verder zijn er ook microfoons en luidsprekers aan boord.

Veel van deze functies zijn standaard functies in het groeiend legertje slimme hubs, maar hoe deze lamp AI gebruikt kan het doen onderscheiden vele andere hubs.

De ingebouwde AI in de lamp leert je gewoontes en zal dan gepast reageren. De leerfunctie is dan ook wat Momo uniek moet maken.

Het is leuk om te zien dat ook jonge bedrijven proberen een deel van de markt van de slimme luidsprekers te veroveren zelfs al wordt het daar behoorlijk druk met grote kanonnen als Amazon, Google, Apple en andere. Morpheos heeft duidelijk nog heel wat te bewijzen en dat zal ook moeten willen een kans hebben tegen deze grote kanonnen.

Momo is op dit moment beschikbaar op Kickstarter voor $279, een grote korting op de reguliere verkoopprijs van $699. $699 lijkt ons een redelijke prijs voor Momo, maar $699 is er voor ons ver over en daar zal dus nog wat moeten geschaafd worden.

Zoals met elke crowdfunding campagne is enige voorzichtigheid geboden, vooral wat betreft de betrouwbaarheid van het product. Maar op basis van wat we nu weten ziet Momo er alleszins spannend en veelbelovend uit.

Klik hier voor de presentatievideo.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s