Slimme zonnewering genereert zonne-energie terwijl het ook voor schaduw zorgt

solargaps-smart-solar-blinds.jpg.662x0_q70_crop-scale.jpg

Ik heb altijd een gezonde argwaan gehad tegenover Crowdfunding projecten. Meestal zien ze er fantastisch uit in de projectfase, maar is de realiteit bij de ontwikkeling en het op de markt brengen ervan vaak heel wat minder.

Voor de slimme zonnewering van SolarGaps maak ik graag een uitzondering, want dit ziet er echt veelbelovend uit. Het basisconcept om eenvoudig zonneweringen die zonne-energie opwekken te installeren aan de binnen- of buitenzijde van je ramen is zeer aantrekkelijk voor personen die wel interesse hebben in zonne-energie maar erg opzien tegen de kost en moeilijkheden om zonnepanelen op het dak te plaatsen.

SolarGaps werd ontwikkeld om aan de binnen- of buitenzijde van je ramen geïnstalleerd te worden. Hou er rekening mee dat een installatie aan de binnenzijde de energie-opbrengst halveert.

Wat is nu het slimme aan SolarGaps? Je kunt de zonnewering koppelen met de app op je smartphone waarmee je de zonneweringen kunt ophalen of laten zakken, je kunt de hoek van de lamellen bepalen en je kunt statistieken bekijken van de opbrengst aan zonne-energie. Als je niet thuis bent en je wenst de energieopbrengst te maximaliseren, dan zal in de automodus de zonnewering de ganse dag afgerold blijven en in de optimale hoek voor een maximale opbrengst. In de toekomst zou SolarGaps werken met Nest, Google Home, Amazon Echo en vele andere.

Tevens is het belangrijk om weten dat de zonneweringen van SolarGaps reeds zo goed als in het finale stadium zitten en snel verzendklaar zullen zijn wanneer de campagne succesvol kan worden afgesloten.

Klik hier voor de presentatievideo. Klik hier voor de Kickstarter Campagne.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Source: Kickstarter and Androidandme
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s