Nodez. Nieuwe betaalbaar Domotica Systeem

1405673c4b9e5be8f5f246be13f74305_original

Nodez is een techbedrijf dat van plan is om je complete woning om te vormen tot een Slimme Woning met één allesomvattend pakket. Startprijs voor een basisset is met $196 laag te noemen.

Daarvoor heb je al een vrij complete oplossing inclusief een Rook/CO2 Detector, schakelaars en zelfs een overstromingsensor. In totaal krijg je negen slimme objecten voor de prijs van één Nest-product.

Om dit te realiseren heeft het ontwikkelingsteam van Nodez alles op alle gezet om de prijs van het netwerk en de sensoren zo laag mogelijk te houden. Het systeem gebruikt Bluetooth Low Energy 5 en verbindt via IFTTT met het internet zodat je schakelaars kunt beheren op basis van verschillende inputs.

“We realiseerden ons dat de Slimme Woning er misschien wel nooit zou komen” zegt Haha Arvas, CMO. “We hebben de voorbije jaren veel slechte apparaten op de markt zien komen die belachelijk duur waren”. Bovendien werden vele systemen aangeboden die niet met elkaar compatibel waren en waarvoor je meerdere apps nodig had om ze aan de praat te krijgen. Wij hebben onze producten ontwikkeld met de idee om ze in de eigen woning te installeren en te gebruiken en zagen zo dat er nog heel wat potentieel was in de Domotica markt”.

Onze kits zijn voornamelijk gericht op de gemiddelde Domotica gebruiker die op zoek is naar een complete oplossing zonder dat je er een fortuin voor hoeft uit te geven. Het ziet er misschien niet zo sexy uit als andere Domotica systemen, maar het is dan ook in hoofdzaak een ‘out-of-the-box’-oplossing die makkelijk te installeren is en eenvoudig is in gebruik.79bc2ae21ab8c7336609adc58408a6d7_original

 

De Nodez producten zien er heel degelijk uit en de eerste berichten zijn dat ze prima werken. Nodez heeft inmiddels zijn crowdfunding doel bereikt en shipping is voorzien voor eind 2017.

Klik hier voor meer info op Kickstarter.

Bron: TechCrunch
Advertenties

One comment

  1. Kickstarter… laat maar. Ik gooi m’n geld dan liever direct in de sloot, weet ik tenminste zeker dat ik het kwijt ben.

    Waarom $196 uitgeven voor een set, als je een vergelijkbare smart home kit van Xiaomi koopt op Banggood voor $50? Bovendien weet je dan wel zeker dat je je bestelde product in huis krijgt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s