Apple lanceert Slimme Luidspreker HomePod met nadruk op fantastische muziekervaring

Apple-HomePod-Speaker-01.jpg

Geniet thuis van muziek met verbazende audio-kwaliteit met de zopas aangekondigde Apple HomePod Luidspreker. Dit apparaat wordt met de stem door Siri aangestuurd en gaat frontaal de concurrentie aan met Amazon Echo en GoogleHome.

De HomePod meet 7 inches en maakt gebruik van 7 tweeters verspreid aan de onderzijde van de luidspreker die in combinatie met de grote centraal ingebouwde bass voor een fantastisch geluid zouden moeten zorgen. Want het is duidelijk dat Apple mikt op de geluidservaring om het verschil te maken met Amazon Echo en GoogleHome. Of dit voldoende is om het prijskaartje van $349 te verantwoorden is meer dan een open vraag. We kunnen ervan uitgaan dat Amazon en Google op dat vlak de komende maanden een tandje zullen bijsteken om hun voorsprong te behouden.

Je kunt HomePad ook als digitale assistent voor je Slimme Woning gebruiken dankzij de werking met HomeKit. HomePad wordt zo je centrale HomeKit Hub waarmee je zowel lokaal als vanop afstand je slimme apparaten kunt aansturen.

Apple legt ook de nadruk op privacy en zegt dat HomePad enkel actief wordt nadat je “Hey Siri” hebt uitgesproken. HomePad stuurt dan een anonieme en versleutelde ID naar de Apple Servers.

HomePod is beschikbaar eind december in USA, UK en Australië. Andere landen volgen in de loop van 2018. Er is een witte versie en een tweede in space grey.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s