Startup Kirio belooft om je complete Slimme Woning echt slim te maken!

Kirio_Smart_Hub_with_connected_devices.png

Domotica Startup Kirio, uit de omgeving van Seattle, heeft zopas zijn eerste product gelanceerd met als ambitie om Domotica naar een nieuw niveau te tillen.

Je vindt tegenwoordig een massa hubs om je Slimme Woning aan te sturen zoals de Samsung SmartThings, Apple HomeKit en  vele andere. Maar Kirio kiest voor een lichtelijk andere aanpak door zijn hub van bij installatie te verbinden met de belangrijkste nutsvoorzieningen in de woning. De Slimme Hub van Kirio wordt namelijk tijdens de bouw of renovatie van een woning verbonden met de vitale systemen van je woning zoals verwarming, water, elektriciteit en airco. Het werkt zowel draadloos als bedraad om verlichting, apparaten, etc… aan te sturen. Je kunt zelfs Amazon Echo integreren waardoor met spraaksturing aan het systeem wordt toegevoegd.

Kirio benadert de markt ook anders dan de meeste Domotica aanbieders, namelijk door het product aan de man te brengen bij bouwondernemingen en dit aan een prijs van $1,799. Op dit moment heeft Kirio zijn systeem ingebouwd in 12 pilootwoningen en buildSound, een bouwonderneming uit Seattle, heeft reeds toegezegd om Kirio standaard te installeren in zijn volgende 50 woningen.

Kirio’s technologie maakt ook gebruik van artificiële intelligentie. Het systeem ontvangt data van de toestand in de woning zoals temperatuur, lichtinstellingen, etc… en data van buiten de woning.  Het systeem gebruikt dan deze informatie in combinatie met de gewoontes van de gebruiker om automatisch instellingen in de woning aan te passen zodat het systeem autonoom de woning kan beheren.

De app van Kirio geeft gebruikers de mogelijkheid om tussen ‘scenario’s’ te kiezen zoals bvb ‘Vakantie’ waarbij alle lichten worden uitgeschakeld, het alarmsysteem in werking wordt gesteld en de verwarming op een lager niveau staat tijdens de duur van je afwezigheid.

Bij Kirio verwachten ze dat Domotica het DIY-stadium nu echt wel achter zich heeft gelaten en we de volgende fase binnenstappen waarbij Domotica mainstream wordt met volwassen en echt intelligente systemen.

Klik hier voor de presentatievideo.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Bron: GeekWire

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s