Moon van 1-Ring: De eerste zwevende Bewakingscamera en Domotica Hub in 1

19620513_1932569143624141_5487458587579110473_o

Vergeet even al die ‘saaie’ bewakingscamera’s waarvan er dertien of veertien in een dozijn zijn en die allemaal zowat dezelfde functionaliteit hebben. De Armeense startup 1-Ring ziet de zaken door een andere bril en lanceert nu de eerste zwevende slimme bewakingscamera: Moon.

Doordat Moon midden in de lucht zweeft is deze in staat je een beter 360° zicht van een kamer te geven dan welke andere conventionele camera ook.

Deze gepatenteerde slimme camera, die geen last heeft van de zwaartekracht, beschikt over 2 microfoons met ruisonderdrukking. De maanvormige zwevende slimme camera kan draadloos opgeladen worden en kan zelfs zonder zijn basisstation werken. Het kan op elk oppervlak geïnstalleerd worden mits deze over een magnetische aantrekkingskracht beschikt.

De Moon is uitgerust met sensoren om elke beweging of verandering in zijn omgeving op te merken. Het roteert automatisch naar de persoon die spreekt voor een betere performantie. Van zodra er beweging wordt gedetecteerd begint de camera beelden op te nemen van wat er zich in zijn gezichtsveld afspeelt en kan je  hierover een melding ontvangen. De camera begint zelfs 30 of 60 sec voor de bewegingsdetectie op te nemen zodat je geen enkel beeld mist van de persoon die zich zonder toelating op jouw eigendom beweegt.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

De camera staat altijd in actieve stand, maar je kunt deze uiteraard ook in slaap modus zetten om de batterij te sparen. Het ingebouwde analytische systeem laat de camera toe om een onderscheid in verschillende geluiden te maken en je hierover te informeren. Voorbeeld: wanneer een kind alleen thuis is en er wordt een glas gebroken, dan kun je hiervan onmiddellijk op de hoogte worden gebracht zodat je de gepaste actie kunt ondernemen.

Bovenop al deze beveiligingsfuncties is Moon tevens een Domotica Hub waarmee je vanop afstand licht en apparaten kunt aansturen via Bluetooth, Z-wave of ZigBee. Met deze slimme hub kun je makkelijk allerlei acties opstarten zoals je koffiezet automatisch aanzetten in de ochtend, je garagepoort openen, verlichting inschakelen, de thermostaat op dagtemperatuur zetten, enz… Bovendien kun je ook alle apparaten aansturen die met een afstandsbediening werken zoals een TV of een air conditioner.

De Moon kan zelfs de temperatuur in je woning regelen alsmede het vochtigheidsniveau zodat je woonomgeving steeds aangenaam en comfortabel aanvoelt.

Volgens 1-Ring zal Moon een revolutie betekenen in de markt van de beveiligingscamera’s. Meer info vind je op de website van de makers van Moon: 1-Ring

Klik hier voor de presentatievideo.

We geven de bovenstaande informatie mee met enig voorbehoud omdat Moon nog niet beschikbaar is en we deze dus niet eigenhandig hebben kunnen testen.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s