IFTTT data onthult wat gebruikers allemaal doen met GoogleHome en Amazon Echo

control4-alexa-integration-1-640x0.jpg

Spraakassistenten zoals Amazon Alexa en Google Assistent zijn nog een heel eind verwijderd om deel te zijn van elke woning. Maar een sterke verkoop en lagere prijzen zorgen ervoor dat dit in versneld tempo aan het wijzigen is.

IFTTT, een populair platform dat meerdere apparaten en diensten met elkaar verbindt, heeft data verzamelt van meer dan 1500 gebruikers van het platform die aantoont hoe mensen hun ‘slimme’ apparaten gebruiken.

Als het om de keuze van apparaten gaat, hebben mensen de neiging om één kant te kiezen. Apple of Android, PC of Mac, enz… Ook op het vlak van de spraakassistenten is dit momenteel zo. Er zijn nu 2 grote concurrenten op het vlak van spraakassistenten: Google Home en Amazon Echo

Op basis van het gevoerde onderzoek zien we dat 70% van de gebruikers een Echo, Dot of Tap bezitten. Er is wel een beperkte kruisbestuiving tussen beide concurrenten want 8% geeft aan beide merken te bezitten. Van alle spraakassistenten werd 70% aangekocht in het voorbije jaar.

Waarvoor gebruikt men nu die spraakassistenten? De grote winnaar is streamen van muziek, maar een meerderheid gebruikt het toestel ook om verlichting aan te sturen, een timer in te stellen of de weersvoorspelling te checken. Ongeveer 60% maken minimaal 4 maal per dag gebruik van hun spraakassistent. Van deze gebruikers zijn er 29% die nog actiever zijn en 7 maal of meer per dag gebruik maken van hun spraakassistent.

De toekomst van de ‘slimme woning’ ziet er dus rooskleurig uit. Een gigantisch aantal van 91% zeggen dat ze waarschijnlijk meer ‘slimme’ apparaten in de toekomst zullen aanschaffen. Nog indrukwekkender is dat bijna 98% van de gebruikers verwacht over 5 jaar nog steeds gebruik te zullen maken van een spraakassistent.

Welke zijn de apparaten die gebruikers aangeven het meest te zullen kopen? Veiligheid blijkt een grote zorg te zijn met 60% die aangeeft geïnteresseerd te zijn in slimme sloten, cameras en andere veiligheidsproducten. Verlichting loopt niet ver achter met 57%.

IFTTT of If This Then That laat gebruikers toe om verbinding te maken met een enorm aantal apps, diensten en apparaten. Naast Amazon Echo of Google Home werkt IFTTT ook met Facebook, Twitter, Philips Hue, Dropbox, Google, Nest, Fitbit, BMW, Slack en vele andere. De manier waarop IFTTT werkt is precies zoals de naam het beschrijft; gebruikers creëren kleine ‘recepten’ die Applets worden genoemd dat diensten bij elkaar brengt voor nieuwe toepassingen.

De enquête werd online uitgevoerd in april 2017 en omvatte meer dan 1500 IFTTT gebruikers. Volgens de initiatiefnemers dient men rekening te houden met een foutenmarge van ca 3% en een getrouwheidsniveau van 95%. Meer informatie over de resultaten vind je op de website van IFTTT.

Bron: Digital Trends
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s