BeON Home biedt slimme lampen die inbrekers afschrikken

Beon

De slimme lampen van BeONhome zijn al een tijdje op de markt, maar we hebben daar tot op heden nog geen aandacht geschonken. Maar we vinden dit product zeker de moeite waard om het alsnog in de schijnwerpers te plaatsen.

Philips Hue en LIFX zijn ondertussen gemeengoed geworden op het vlak van verlichting in de Slimme Woning. BeONhome gaat echter een stapje verder en schuift zijn slimme lampen naar voor als een beveiligingssysteem om potentiële inbrekers af te schrikken alvorens ze toeslaan.

BeONhome werd oorspronkelijk gelanceerd op Kickstarter en werd toen in de markt gezet als een set van LED-Lampen met de gedachte dat voorkomen beter is dan genezen als het op inbraak aankomt. De lampen worden op precies dezelfde manier geïnstalleerd zoals andere lampen en werken met je bestaande lichtschakelaars, maar dankzij een ‘slimme’ module wordt een zekere mate van intelligentie aan de lamp toegevoegd.

De BeONhome lampen leren de verlichtingspatronen van je woning die dan opnieuw ‘afgespeeld’ worden wanneer je niet thuis bent om zo de indruk te wekken dat er iemand thuis.

Daarnaast, en wellicht even slim, zijn de BeON lampen in staat om het geluid van je deurbel te detecteren zodat ze opeenvolgend worden ingeschakeld zodat opnieuw de indruk wordt gewekt dat er iemand thuis om zo de potentiële inbreker af te schrikken.

Elke BeOn-lamp is ook voorzien van een oplaadbare backup-batterij zodat in geval van een stroomonderbreking de lampen nog tot 5 u gewoon kunnen blijven verder branden.

De BeOn-lampen bieden een zacht wit LED-licht van 800 lumens (gelijk te schakelen met een gloeilamp van ca 60W). Elke lamp beschikt over een Bluetooth lage energie verbinding, een microfoon, processor en een oplaadbare batterij. Het slimme aan BeONhome is dat de lampen de informatie die ze leren met elkaar delen: deurbel, batterijcapaciteit, verlichtingstatus en schema’s. En bij dit alles hoort uiteraard een smartphone app voor bediening vanop afstand en configuratie.

Klik hier voor de presentatievideo.

Te koop op Amazon.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s