Xiaomi’s nieuwe slimme speaker kost $130 minder dan Amazon Echo

Xiaomi-MI-AI-Speaker-11

De Chinese fabricant  van consumentenelectronica, Xiaomi, lanceerde zopas 2 nieuwe gadgets: de Mi 5X smartphone en de nieuwe slimme Mi AI Speaker. Hoewel de smartphone zeker interessant is omdat het over een dual-camera systeem beschikt, is de speaker het meest intrigerende product.

De Mi AI speaker beschikt over niet minder dan 6 microfoons en werd ontwikkeld als hub voor alle domotica- en slimme producten van Xiaomi waarvan ze zelf beweren dat het inmiddels al zo’n 60 miljoen verbonden apparaten zijn zoals rijstkokers, stofzuigers, luchtzuiveraars, ventilatoren en lampen.

De speaker wordt in augustus in China op de markt gebracht middels een beta programma. Slechts 1.000 mensen zullen de speaker in een eerste fase testen en hun feedback zal Xiaomi toelaten om de spraaksturing te verfijnen. De Mi AI Speaker zal op dezelfde manier werken als vergelijkbare producten die nu reeds op de markt zijn. Je kunt er verbonden producten middels spraak mee aansturen en het kan ook dienst doen als je persoonlijke assistent die bvb de weersvoorspelling kan geven, verkeersinformatie en kalender reminders.

Hoewel de Mi AI Speaker perfect vergelijkbaar is met andere speakers is er toch één groot verschil: nl de prijs. De verkoopprijs zal 299 Chinese yuan bedragen of ongeveer $45. De Amazon Echo kost op dit moment $179.99 en Google Home $129. De Echo Dot komt nog het dichtst in de buurt met $49.99, maar de Xiaomi-versie kan je toch meer vergelijken met de Amazon Echo en zou wel eens een betere audiokwaliteit kunnen hebben gezien de afmetingen, maar daar kunnen we op dit moment niet zeker van zijn.

Het is een kwestie van smaak, maar de Xiaomi ziet er beter uit dan de Dot omdat de witte kleur toch moderner aanvoelt (Kijk naar de blauwe ring aan de bovenzijde. Dat ziet er echt wel zeer Amazon-achtig uit). Zoals zo vaak bij Xiaomi kunnen we ervan uitgaan dat we de Mi AI niet in Europa te zien zullen krijgen, maar hopelijk volgen Amazon, Google en Apple wel het voorbeeld van Xiaomi op het vlak van prijs en design.

Bron: TheVerge
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s