POPP integreert Amazon Alexa in Domotica Hub die nieuwe gebruikersinterface krijgt

073117popp.jpg

Na een uitgebreide update van de Z-Wave software is de POPP Hub nu ook compatibel met Alexa Spraaksturing en krijgt het tegelijkertijd een gloednieuwe gebruikersinterface. Dat heeft Z-Wave Europa zopas in een persbericht medegedeeld.

Met de integratie van Amazon Alexa zal het voortaan makkelijker worden om de kamertemperatuur te regelen, de verlichting te dimmen, verschillende apparaten aan te sturen of complexe domotica scènes te activeren middels spraakcommando’s.

Dankzij de app store die geïntegreerd is in de gebruikersinterface van de POPP Hub kun  je de Amazon Echo skill in slechts enkele stappen installeren en activeren. Apparaten zoeken in het Z-Wave netwerk is voortaan nog eenvoudiger.

 

De grootste visuele wijziging in de gebruikersinterface kan door de gebruiker zelf gedaan worden. Dankzij de “skin” functie is het mogelijk om de look van de gebruikersinterface aan te passen aan je eigen voorkeuren. Je kunt zelfs je eigen pictogrammen gebruiken.

Instructies van hoe je “skins” (templates) kunt creëren vind je terug onder developer.z-wave.me. Deze skins kunnen ook aan het platform toegevoegd worden zoals dat ook reeds mogelijk is voor de vele apps. Voor ontwikkeling van skins dien je wel te beschikken over kennis van SASS en CSS.

Een andere nieuwe functie is de versnelde registratieprocedure voor mobiele toestellen die verbonden kunnen worden met POPP Smart Home via het scannen van een QR code.

De POPP smarthome software is gebaseerd op de gecertifieerde ZWay software van Z-Wave.Me. Daarom zullen alle ingediende apps en skins gecertifieerd worden door Z-Wave.me voor de officiële lancering voor publiek gebruik.

Sinds de start in 2016 is de app store al uitgegroeid tot een collectie van meer dan 120 nuttige toepassingen die de integratie van verschillende functionaliteiten vereenvoudigt in de verbonden slimme woning, aldus POPP.

De ZWay software wordt gebruikt in de POPP HUB alsook in de Smart Home Stick, ontwikkeld door WD My Cloud en de RaZberry plug-on module voor Raspberry computers. Als zodanig zijn alle apps en skins voor al deze platformen beschikbaar.

Bron: SMAHOME

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s