Komt de bodem stilaan in zicht? Anker lanceert $35 kloon (!) van Echo Dot

eufy-genie_5.jpg

Hoewel de Echo Dot slechts $50 kost en 3 voor $130, heeft Anker deze prijszetting nog wat scherper gesteld door een $35 slimme speaker voor te stellen met Alexa geïntegreerd. Je zou het kunnen beschouwen als een merkenloze Dot met standaard Echo/Alexa functionaliteit.

Genie is de voorlopig laatste nieuwkomer in het domotica-gamma van de lage prijzen electro-fabricant Eufy. Het merk werd vorig jaar gelanceerd en deze nieuwe slimme speaker moet de gangmaker worden van nog meer verbonden producten die het bedrijf op de markt wilt brengen. Waaronder een Roomba-rivaal, lampen, stopcontacten en schakelaars.

Anker zegt dat Genie de kern wordt van het Eufy Domoticasysteem met als bijkomend gegeven dat de hierboven vermelde producten Alexa-compatibel zullen zijn. Het is begrijpelijk dat Eufy zijn eigen slimme assistent niet zelf ontwikkelt omdat dit enorm veel R&D vergt waarover het bedrijf niet beschikt. Maar kun je werkelijk een ‘eigen’ Domoticasysteem aanbieden als het zo afhankelijk is van andermans AI?

unnamed-1.jpg

Het is geen verrassing dat bedrijven op de trein van de slimme luidspreker proberen te springen, Amazon heeft er al een massa van verkocht, maar prijs alleen is vaak niet voldoende om het verschil te maken. Ten slotte verkoopt Amazon zijn luidspreker zowat aan kostprijs omdat het goed weet dat het meer dan voldoende zal terugverdienen via zijn online-winkel aan andere producten.

Dat geldt natuurlijk voor alle andere bedrijven die Alexa in hun producten integreren. Zeker zullen deze luidsprekers hun effect hebben op de verkoopcijfers van de Echo, maar op het einde van de rit betekent die niet meer of minder dan weer een Alexa-toegangspoort in de woning zonder dat Amazon er veel voor hoeft te doen.

Het bedrijf heeft zelfs een Amazon VP aangesteld om op te lijsten wat Genie allemaal kan voor een prijs van $35, allemaal Alexa skills natuurlijk. Voor Anker is het een opportuniteit om op een trend te springen die de komende jaren nog meer aan belang zal winnen met als USP naar zijn klanten toe van goedkopere producten.

Volgens Anker is de geluidskwaliteit beter dan deze van de Dot. Genie gebruikt de afstand-spraakherkenningstechnologie van Amazon zodat het perfect kan samen functioneren met andere Echo’s. Met dien verstande dat Genie over slechts 2 microfoons beschikt in tegenstelling tot de 7 van de Echo. We vermoeden dan ook dat de performantie van de Echo een stuk hoger zal liggen.

Of er veel vraag is naar een goedkopere versie van de Echo Dot is op dit moment een open vraag. En we kunnen ons terecht de vraag stellen of die kleinere spelers wel een plekje gaan kunnen veroveren in het geweld van de grote spelers als Apple, Amazon, Google en andere. Maar voor diegenen die toch interesse zouden hebben: Genie is te koop van 16 augustus op Amazon, uiteraard.

Bron: TechCrunch
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s