TADO° Slimme Thermostaat nu beschikbaar op GOOGLE HOME

Tado-ThermostatWie zijn verwarming wenst te controleren middels spraaksturing heeft er alweer een nieuwe mogelijkheid bij nu Tado° zijn skill voor Google Home heeft gelanceerd.

De Tado° skill werd reeds aangekondigd bij de lancering van Google Home in UK, maar er bleek toch nog wel wat werk aan alvorens uiteindelijk live te kunnen gaan. Vanaf nu kunnen gebruikers aan de Google Assistent vragen om de temperatuur hoger of lager te zette. Iets waar Alexa gebruikers reeds over beschikten sinds september 2016.

“We zijn erg enthousiast om het Google Assistant platform te vervoegen,” laat Tado° CEO, Toon Bouten weten. “De integratie van Google’s technologie in onze producten helpt ons om mee pionier te zijn in de ontwikkeling van spraaksturing voor een meer comfortabele en doelmatige thuiservaring in de Slimme Woning.”

Google Assistant mag dan wel de laatste toevoeging zijn voor het Tado° team, maar zeker niet de eerste. Tado° heeft dan ook al zijn slimme thermostaten en AC controle compatibel gemaakt met Alexa en Apple’s HomeKit. Daardoor is het één van de meest veelzijdige systemen voor temperatuurcontrole op de markt.

Gebruik maken van Tado° met de Google Assistant doe je simpel door een compatibel apparaat te vragen ‘OK Google, set living room to 22°C’, of ‘OK Google, increase bedroom temperature by 3°C’.

De Google Assistant breidt stelselmatig zijn lijst van compatibele apparaten en diensten uit. Lutron heeft bvb onlangs zijn high-end verlichtingsoplossing compatibel gemaakt met Google Home, terwijl Deezer nu ook kan gestreamd worden vanaf de slimme luidspreker. En we kunnen ons in de nabije toekomst nog aan een lawine van nieuwe skills en compatibele apparaten verwachten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s