Met Heimwaechter is je buurman je beste beveiligingspartner

sicherheitssystem-heimwaechter-kickstarter-nachbarschaftshilfe

 

Een intelligente inbraakbeveiliging dat inzet op hulp van de buren? Dat is inderdaad wat DigitalThinx uit het Duitse Keulen als concept heeft ontwikkeld met het Heimwaechter-Beveiligingssysteem en het heeft daarmee een innovatief en gunstig geprijsd alternatief tegenover de klassieke alarmsystemen.

Waar men in de gaten wordt gehouden, wordt zelden ingebroken. DigitalThinx wil dit sociale principe in zijn voordeel ombuigen door een beveiligingssysteem op de markt te brengen dat de hulp van buren professionaliseert. De SlimmeWoning Oplossing „Heimwaechter“ zal niet alleen erg doeltreffende zijn, maar ook eenvoudig en gunstig geprijsd. Om dit sociale alarmsysteem werkelijkheid te laten worden heeft DigitalThinx de ondersteuning van de Crowdfunding-Community nodig. Op 18/08/2017 start hiervoor de Kickstarter-Kampagne van Heimwaechter.

Het concept van Heimwaechter is eigenlijk simpel: het beveiligingssysteem bestaat uit Deur-/Raamsensoren die aangebracht worden aan potentiële inbraakplaatsen van je woning zoals inkomdeuren en ramen. Verder is er de Gateway die alle informatie over WiFi verstuurd naar je smartphone. Het bijzondere aan Heimwaechter is dat niet alleen de bewoner van de woning een melding op zijn smartphone ontvangt, maar ook de vooraf uitgenodigde community. Dat kunnen je naaste buren zijn of familie die een paar straten verder woont. De kracht van het Community-idee zal natuurlijk pas echt tot uiting komen wanneer de verschillende leden van de Community niet enkel de Heimwaechter-app installeren om een woning mee te bewaken, maar het Heimwaechter-systeem ook zelf in hun woning installeren.

Hoe functioneert Heimwaechter nu?

Er zijn twee mogelijkheden hoe het systeem op een inbraak reageert. De eerste mogelijkheid is dat enkel de bewoner over de (potentiële) inbraak wordt geïnformeerd. Als deze besluit dat er reden is om echt bezorgd te zijn dan kan hij met 1 druk in de app de volledige Community hierover informeren. De tweede mogelijkheid bestaat erin dat de Community bij onraad onmiddellijk wordt geïnformeerd. Daarbij kan voor elk Community-lid bepaald worden op welke wijze het alarm door het systeem wordt gecommuniceerd: SMS, Messenger-Groep, telefoonoproep of email.

Hoe wordt de inbraakbeveiliging geactiveerd?

Ook hier zijn twee mogelijkheden. Het Heimwaechter-Team beveelt echter aan om het systeem automatisch op geofencing te activeren van zodra de gebruiker zijn woning verlaat. Anderzijds kan je het Heimwaechter-Systeem ook manueel activeren. Dan is 1 druk op knop in de app voldoende.

Voor wie is Heimwaechter interessant?

Deur-/Raamsensoren kennen we reeds van bij vele andere alarmsystemen zoals  iSmartAlarm of Egardia, die ook vele andere beveiligingsaccessoires en videobewakingscamera’s tot hun gamma tellen. Heimwaechter beperkt het aantal componenten tot een strikt minimum die op mogelijke inbraakplaatsen in de woning worden geïnstalleerd en betrekt er buren en familie bij. Heimwaechter is daarmee een interessante optie voor iedereen die op zoek is naar een eenvoudig en gunstig alternatief voor de ‘klassieke’ alarmsystemen die momenteel  op de markt zijn. Vooral de integratie van de Community maakt van Heimwaechter en optie die voor velen het overwegen waard is, wanneer men bvb niet geneigd is om zijn woning met bewakingscamera’s uit te rusten om te zien wat er gaande is.

heimwaechter-sicherheitssystem-smart-home-system

In vergelijking met de concurrentie biedt Heimwaechter een afgeslankt, doch betrouwbaar en slim alarmsysteem aan dat met het Social Sharing-Principe een echte meerwaarde bezit. Met 159 Euro is de prijs van het systeem uiterst betaalbaar. Wie meerdere Deur-/Raamsensoren wenst te installeren moet rekenen met een meerkost van 25 Euro per sensor. Niet enkel de hardware blinkt uit in gunstige prijzen, maar ook de Clouddienst voor de Live Bewaking kost slechts 5 Euro/maand.

Prijs en beschikbaarheid van Heimwaechter

De Heimwaechter-Starterset bestaat uit een Gateway, een Deur/Raam Sensor en een kostenloos Cloud-abonnement voor één jaar en kost slechts 99 Euro via de Heimwaechter-Kickstarter-Kampagne. Bijkomende Deur-/Raamsensoren kosten tijdens de crowdfundungcampagne slechts 16 Euro/stuk. Wie ook buren of familie wilt uitrusten met Heimwaechter kan ook kiezen voor bundels met meerdere Gateways.

De Kickstarter campagne start op 18/08/2017. Na afloop van de campagne bedraagt de prijs van de starterset 159 € en deze van een extra Deur-/Raamsensor 25 €. Uitlevering is voorzien voor november 2017.

Bron: Home&Smart
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s