Nieuw Slim Deurslot van Latch is compatibel met AppleHomeKit en ‘Hey, Siri’ is voldoende om het te openen

082317latch.jpg

Veiligheid is een essentieel onderdeel van de Slimme Woning en met gadgets als de Nest Cam IQ Indoor Camera die opmerkt wanneer zich iemand in je woning bevindt en herkent of het een bekend gezicht is of dat van een inbreker is de markt in volle ontwikkeling.

Latch, maker van slimme sloten, heeft zopas zijn slimme slot voorgesteld dat werkt met Apple HomeKit. Latch is een bedrijf dat werd opgericht door een aantal kerels die voor Apple hebben gewerkt en daarom is het ook geen toeval dat dit product werkt met Apple HomeKit.

En het is ook geen toeval waarom het design van dit slot er zo goed uitziet, want de mede-oprichter en Chief Design Officer, Thomas Meyerhoffer, is een vroegere Apple designer.

Latch-C-Lifestyle-Photo-1200x858.jpg

De Latch C werd ontwikkeld om HET slot te worden van de inkomdeur van je appartement/woning. Eens geïnstalleerd, kun je het slot gewoon ontgrendelen met je sleutel, tenminste als je een traditionalist bent. Maar je kunt het slot ook ontgrendelen met je iPhone, met een NFC-compatibele kaart of als je een echte minimalist hebt die zo weinig mogelijk op zak wilt hebben, dan doe je het enkel met een multicijferige code op het aanraakscherm. De cijfers lichten op aan de rand van het scherm. Best dus je code niet vergeten…

Maar het beste moet nog komen. Omdat de Latch C met HomeKit werkt, kun je het ook ontgrendelen door op de Touch ID van je iPhone te drukken en ‘Hey Siri, open de deur’ te zeggen.

HomeKit werkt ook met scènes en daardoor kun je nog een stapje verder gaan zodat met een spraakcommando of een druk op de Home app niet alleen de deur opengaat, maar tegelijkertijd ook de verlichting in de inkomhal wordt ingeschakeld en de rolluiken worden neergelaten.

En er is nog meer. Je kunt een code naar een vriend sturen zodat die zichzelf kan binnenlaten als deze voor jou bij je woning of appartement aankomen. De bezoeker drukt dan op het aanraakscherm en wanneer ze dit doen neemt de breedhoek-camera een foto die veilig wordt opgeslagen op het apparaat en ook naar jou wordt toegestuurd. Het slot neemt ook een foto wanneer een foutieve code wordt ingetoetst of als iemand zomaar wat cijfers indrukt.

De codes zijn bovendien in de tijd beperkt zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat iemand waarnaar je een code hebt gestuurd ongelimiteerd toegang heeft tot je woning zonder dat je het weet.

Latch-Product-Family-Series-R-M-C-1200x858

De Latch C kost $299 plus een 2-jaars service contract, maar in eerste instantie zoekt Latch een afzetmarkt om complete appartementsgebouwen uit te rusten ipv individueel aan woning- of appartementeigenaren te verkopen.

Voorlopig is Latch C enkel in de USA op de markt en zijn er nog geen plannen bekend wanneer de oversteek naar Europa zou worden gemaakt. Maar het is wel een slim product om naar uit te kijken.

 

Bron: Forbes
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s