Elgato wil je woning nog slimmer en veiliger maken met 5 nieuwe HomeKit apparaten

screen-shot-2017-08-29-at-12-31-46-pm.pngMet onder meer een slim slot en een rookmelder lanceert Elgato niet minder dan 5 nieuwe producten op IFA 2017.

Met een deurslot, een rookmelder en een raamsensor wil Elgato, met hulp van Siri, je Slimme woning veiliger maken. Elgato lanceert niet minder dan 5 nieuwe HomeKit producten op de grote techshow IFA2017 in Berlijn die vandaag van start gaat.

Naast deze 3 nieuwe producten komt Elgato met een geupdate versie van de Eve Thermo om de temperatuur op slimme wijze te regelen op klassieke radiatoren en met de nieuwe Eve Aqua waarmee je met Siri je gazon besproeit.

Elgato is een Duits bedrijf in slimme consumentenproducten en het is al geruime tijd actief in de markt van de Slimme Woning. De Elgato Eve Room, Eve Energy en Eve Degree werken allemaal met het Apple Domotica Platform, gekend onder de naam HomeKit. De 5 nieuwe apparaten vervolledigen het Elgato Eve Gamma en werken allen met Siri zodat je ze kunt aansturen met je stem (in combinatie met je iPhone).

Even de belangrijkste kenmerken van de 5 nieuwe producten op een rijtje:

  • Eve Thermo: is een update van de Eve Thermo die al een tijdje op de markt is. Beschikt nu ook over touchscreen controle en een scherm dat de temperatuur toont om makkelijker de radiator aan te sturen.
  • Eve Lock: zoals de meeste slimme sloten kun je Eve Lock aansturen met een app om toegang te verlenen aan je gasten. Het slot werkt op batterijen en via Bluetooth. Volgens de info waarover we nu beschikken wordt de deur automatisch gesloten wanneer je de woning verlaat. Voor de hardware van dit slot werkte Elgato samen met de gerenommeerde slotenfabricant Yale.
  • Eve Smoke: Elgato werkte voor de ontwikkeling van deze slimme sensor samen met de firma Hager. De sensor stuurt je een melding wanneer je alarm afgaat en laat je toe om de status van je alarm na te gaan met hulp van Siri.
  • Eve Window Guard: met deze contact en sabotagesensor weet je altijd of een raam gesloten of geopend is en het kan een melding sturen wanneer de status verandert.
  • Eve Aqua: controleer vanop afstand je sproeiers die op een tuinslang zijn aangesloten. Stel sproeischema’s in of vraag Siri om de bloemen te begieten.

Op prijsvlak is nog niet veel bekend, maar de Eve Aqua wordt gelanceerd in Europa op 26 september en de Eve Thermo zal 69,95 Euro kosten.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Bron: CNET
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s