Onkyo Smart Speaker VC-FLX1: meer dan een slimme luidspreker

Onkyo

Amazon heeft met zijn Slimme Luidspreker Amazon Echo een nieuwe productcategorie gecreëerd. Op recente beurzen zoals CES en IFA kondigden vele gerenommeerde fabrikanten, maar ook startups, hun eigen eigen slimme luidspreker met spraaksturing aan.

De Slimme Luidspreker VC-FLX1 van Onkyo lijkt verdacht veel op de Amazon Echo en herbergt zelfs de spraakassistent Alexa, maar beschikt ook over een aantal extra troeven waardoor het meer een echte Smarthome luidspreker is die kan spreken, zien en voelen.

Deze luidspreker kan je  dan ook als een echt Domotica-systeem beschouwen dat compatibel is met Alexa-compatibele apparaten en Toshiba Smarthome producten. In de 22 cm hoge cylinder bevindt zich een HD-camera en verschillende sensoren die beweging, licht, temperatuur en luchtvochtigheid kunnen meten. Niet alleen Bluetooth- en WLAN-apparaten, maar ook ZigBee- en Z-Wave-componenten kunnen in deze spraakgestuurde SmartHome Luidspreker worden opgenomen.

Met een verkoopprijs van 279 USD wordt de Onkyo Smart Speaker in de markt gezet als een Domoticacentrale voor de Slimme Woning waarmee je compatibele apparaten niet alleen met je stem, maar ook in samenhang met verschillende parameters, lichten en apparaten in de woning kunt aansturen.

Denk daarbij bvb aan

 • Wanneer de bewegingssensor activiteit in de ruimte detecteert, dan wordt de verlichting ingeschakeld
 • Stijgt de temperatuur boven een vooraf ingegeven waarde, dan krijg je een melding op je smartphone
 • De geïntegreerde camera kan gebruikt worden voor videodeurtelefonie, maar ook voor videobewaking

 

Technische specs:

 • ODMD Breedband driver
 • Bluetooth- en WiF-verbinging
 • Compatibel met ZigBee en Z-Wave
 • Breedhoek-HD-Kamera (afdekbare lens)
 • Sensoren: Beweging, Licht, Luchtvochtigheid, Temperatuur
 • Woofer: 40mm/ODMD Diafragma
 • Stroom: 120 Volt
 • Energie: 15 Watt
 • Gewicht: 0,66 kg
 • Afmetingen: 196 x 252 x 115 mm
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s