Met Conrad Connect kun je slimme apparaten aansturen, ongeacht het merk

Conrad-Connect-logo.png

Om al je Domotica apparaten in de Slimme Woning met elkaar te verbinden zijn er grofweg 2 mogelijkheden: ofwel beschik je over een Domotica Hub die voor de communicatie tussen de verschillende elementen van je Domotica Systeem zorgt en waarmee je onder meer scenario’s kunt creëren of je kunt een externe dienst gebruiken die ook dienst doet als Hub en zich in de Cloud bevindt.

Voor deze laatste mogelijkheid kennen we reeds IFTTT, ongetwijfeld de meest gekende dienst op dit moment, die nu al reeds meer dan 500 producten en diensten koppelt. En zo zijn er nog een aantal kleinere en minder gekende diensten op de markt.

De volgende video toont je hoe Conrad Connect werkt?

Heel wat grote namen en diensten hebben zich reeds achter Conrad Connect geschaard waaronder Fitbit, Myfox, Netatmo, Osram, Withings en vele andere:

Screen Shot 2017-09-15 at 10.30.59.pngMet het zopas gelanceerde online platform “Conrad Connect” kun je dus slimme apparaten ongeacht het merk aansturen, zonder extra downloads of andere fysieke accessoires.

Conrad Connect is volledig gratis. Het volstaat om je op de website in te schrijven om er gebruik van te kunnen maken. De interface is momenteel beschikbaar in het Engels en het Duits en is zeer intuïtief te gebruiken.

Met hulp van grafische tools kan je complexe scenario’s opstellen en de slimme apparaten middels Drag & Drop met elkaar verbinden. Meldingen kunnen per email, Twitter, Push-Message of SMS verstuurd worden.

Extra accessoires zijn niet nodig omdat de apparaten reeds met het internet verbonden zijn. Ook gebruik zonder fysieke producten zou mogelijk zijn, puur op basis van internetgebaseerde diensten zoals weerdiensten.

Conrad Connect is momenteel beschikbaar als Beta-Test-Versie. Geïnteresseerden kunnen zich registreren op de Conrad Connect-website om de dienst gratis uit te proberen.

Conrad_Connect_Smart_Home-595x336

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s