Bij Renault is de auto van de toekomst gewoon deel van de #slimmewoning

renault-symbioz-technology_dezeen_2364_hero-1

De Franse Autobouwer Renault heeft zopas de concept car SYMBIOZ onthult die gezien moet worden als een uitbreiding van de #slimmewoning.

Het ziet er alleszins allemaal heel indrukwekkend uit. ‘Op de weg wordt de auto een uitbreiding van de woning en wanneer hij binnen geparkeerd staat wordt het meteen een extra multifunctionele kamer’, aldus Renault. Wanneer geparkeerd voor de deur, dan wordt SYMBIOZ bijvoorbeeld een coole ruimte voor ontspanning met zicht op de ruime tuin of de omgeving.

Wanneer SYMBIOZ verbonden wordt met open automatiseringsplatformen die gebruik maken van het Internet of Things (IoT), dan kan de gebruiker slimme interacties tussen het voertuig en de verschillende (huishoud)apparaten en accessoires programmeren.

De woning wordt daardoor een slimme cocon waar alles binnen handbereik is. Als er iemand aanbelt, dan zie je op het dashboard meteen wie er voor de deur staat en kun je de bezoekers binnenlaten.

Als je op reis gaat en dit inplant, dan kunnen de rolluiken openen en sluiten op bepaalde tijdstippen, de lichten kunnen eveneens op die manier aan- en uitgaan waardoor de woning er bewoond uitziet en potentiële inbrekers ontmoedigt worden.

Vanuit je wagen kun je als je op weg bent zien wat er gaande is op het thuisfront via beelden die gestreamd worden van de camera’s in je woning naar het scherm van je auto. En vanaf dit scherm kun je de verwarming instellen en aansturen, het alarm aan-/uitzetten en nog zoveel meer.

Renault toont een demo versie van de SYMBIOZ aan het grote publiek op het Autosalon in Frankfurt dat momenteel gaande is en verwacht dat deze visie werkelijkheid tegen 2023. Het voertuig wordt aangedreven door een volledig elektrische motor die tot 80% kan opgeladen in slechts 20 minuten.

Vraag is natuurlijk of consumenten het zien zitten om hun auto in de woonkamer te ‘parkeren’.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s