NEST lanceert oubollig $500 Alarmsysteem

hjixxbvunixisgzymyjp

Toen we de uitnodiging ontvingen voor het NEST-event zat iedereen op het puntje van zijn stoel om te zien wat er zat aan te komen. Nieuwe producten! Verschillende zelfs! Een nieuwe richting! Want dat is echt nodig voor een bedrijf dat geplaagd wordt door beveiligingsfouten, productproblemen en nog een heel reeks van andere vervelende zaken.

Maar het meest innovatieve wat NEST aankondigde was een … alarm. Letterlijk een box die  een luid geluid maakt. Het luistert naar de naam Nest Guard en het voelt niet echt als de grote comeback van Nest op het tech podium.

NEST wil nu dus ook een alarmbedrijf zijn. De nieuwe producten die deel uitmaken van het Nest Secure Alarmsysteem ($500) lijken grotendeels op producten die jaren geleden al op de markt werden gebracht door andere bedrijven als Samsung, August, Philips, en zelfs Monoprice.

Allereerst is er de nieuwe Nest Guard, een hub die verbinding maakt met sensoren waar ook een keypad en een bewegingssensor deel van uitmaken.

De Nest Guard is ook het eerder vernoemde alarm dat 85 decibel produceert wanneer een inbraak wordt gedetecteerd. Er is ook een nieuwe Nest Detect, een bewegingssensor die je op een raam bevestigt zodat je weet of een raam geopend is of je kunt het ook aan een wand bevestigen, zodat beweging gedicteerd wordt van personen die zich in het gezichtsveld van de sensor bewegen.

ztogixu0p82nqulyb2jb

Tenslotte is er een sleutelhanger-afstandsbediening, de Nest Tag, waarmee je het alarm kunt uitzetten zonder een code in te drukken. In de toekomst wil NEST ook een Nest Connect op de markt brengen, een signaalversterker waarmee je ook in grote woningen het systeem kunt gebruiken en een slim deurslot dat ontwikkeld wordt in samenwerking met Yale. Prijzen van deze laatste producten zijn nog niet bekend.

Tot zover de nieuwe Nest Secure. Terwijl een aantal van de ideeën die Nest Secure aanbrengt interessant zijn, gelijkt het volledige systeem in grote lijnen op een kit die SmartThings na een succesvolle Kickstarter campagne al in 2013 op de markt bracht. Samsung kocht het bedrijf in 2014 en verkoopt nog steeds sensoren, schakelaars en beveiligingscamera’s.

Op het NEST event afgelopen woensdag werd ook de Nest Hello aangekondigd, een videodeurbel met gezichtsherkenning en de Nest Cam IQ Outdoor ($350), een outdoor camera die evens over gezichtsherkenning beschikt. Zoals de andere nieuwe producten zijn ook deze allerminst uniek en echt vernieuwend. Kleine bedrijven als SkyBell en Netatmo maken al jaren videodeurbellen en camera’s met gezichtsherkenning.

rjbmzapsjnubsaljcu2r

Zonder het nieuwe Nest Secure Systeem te hebben getest kunnen we deze nog geen definitief oordeel vellen over de werking ervan. Wat we nu wel weten is dat Nest de weg opgaat van traditionele #slimmewoning bedrijven die producten verkopen in plaats van diensten.

Dit gezegd zijnde is het toch teleurstellend om te zien dat een bedrijf waarvan we dachten dat het de manier waarop we technologie in onze woningen gebruiken ging veranderen zo een manifest gebrek aan innovatie aan de dag legt. Nu lijkt het alsof die eerste, prachtige slimme thermostaat die Nest in 2011 lanceerde nog steeds het enige echt innovatieve product is dat NEST op de markt heeft gebracht.

En zoals dit invloedrijke gadget mag de nieuwe Nest Secure wat kosten. Voor $500 krijg je een Nest Guard, twee Nest Detectoren en twee Nest Tags. Een vergelijkbare set van Samsung SmartThings kost je slechts $150.

pkrkuspxdgsj0cny4nl5.png

Wij zijn echt ontgoocheld. Wij verwachtten dat NEST ons van onze sokken ging blazen met hun nieuwe producten. Maar we zien gewoon meer van hetzelfde, hoewel deze producten het Nest-logo dragen en het gekende duur uitziende design hebben waar NEST zo graag mee uitpakt. Misschien komt er wel geen #slimmewoning bedrijf meer dat onze kijk op slimme gadgets zo ingrijpend veranderde als NEST met zijn Thermostaat eens deed. Misschien was die ene keer, dat ene product het toppunt waarop de markt van de #slimmewoning op zijn kop werd gezet. En misschien koopt niemand deze producten en kunnen we vergeten dat het NEST-event ooit heeft plaatsgevonden.

Bron: Gizmodo
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s