Geen installatie, Geen apps, Geen skills! Zo werkt de Domotica Hub in Echo Plus

amazon-echo-plus-silver-kueche

Met de nieuwigheden ingebouwd in de nieuwe Echo Plus brengt Amazon Domotica op een nieuw en hoger niveau. De Echo Plus doet op dit vlak zijn naam alle eer aan en is een echte Plus in het beheer van de #slimmewoning.

De Echo Plus is uitgerust met de tweede generatie far-field microfoons van Amazon en heeft een 360°-graden geluid zoals de andere Echo luidsprekers maar met een mooie extra: het ondersteunt Dolby sound.

Tijdens de Echo Plus voorstelling door Amazon werden vooral de Domotica capaciteiten onderlijnd en werd de Echo Plus gevraagd naar ‘ontdek apparaten’ in een testomgeving bestaande uit een keuken en een woonkamer. De blauwe ring aan de bovenzijde van de Echo Plus begon te spinnen terwijl op zoek werd gegaan naar verschillende draadloze protocols. Uiteindelijk werd verbinding gemaakt met ZigBee slimme lampen, waarna het installatieproces automatisch begon.

De Echo Plus werkt ‘out-of-the-box’ als een Domotica Hub zonder apps en zonder skills.

De Echo Plus is te koop voor minder dan de prijs van de originele Echo die 3 jaar geleden op de markt werd gebracht: $149 in USA. Het is ook beschikbaar in de UK en Duitsland waardoor het ook makkelijker te koop zal zijn voor geïnteresseerden die elders in Europa wonen. De Echo Plus wordt geleverd met een Philips Hue slimme lamp.

De Echo Plus bevestigt niet alleen de reputatie van Echo als slimme luidspreker, maar nu ook als Domotica Hub waardoor het frontaal de concurrentie aangaat met Samsung SmartThings, Nest en Apple als platform voor alle slimme en verbonden apparaten in de #slimmewoning.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s