Spervuur aan nieuwe tech producten katapulteert Amazon aan de kop van het #slimmewoning peloton

amazon-echo-devices-announcement.png

In een tijd waarin Apple zijn $1000 iPhone aankondigde, slaagt Amazon erin om een aantal nieuwe slimme tech gadgets op de markt te brengen waarvan geen enkel meer dan $150 kost.

In wezen zegt Amazon f*** de marges, wij verkopen alles zo goedkoop mogelijk. Deze race naar de bodem is gewoon standaard procedure voor Amazon. Het bedrijf deed het al eerder met zijn Kindle e-readers en ook met zijn Kindle Fire tablets. Amazon laat een product op de markt los om te kijken of het werkt en laat de markt beslissen. Is de respons positief, dan gaan alle remmen los. En ook nu gaat Amazon op dezelfde wijze te werk.

De nieuwe producten die Amazon aankondigde:

  • de eigenzinnige Echo Button die $20 per paar kost is een ‘fun’-product waarmee je met vrienden of familie de hele avond spelletjes kunt spelen. De Button werkt in combinatie met de Echo.
  • de Echo Connect aan $35 die van je thuistelefoon een spraakgestuurd toestel maakt waardoor je handenvrij kunt bellen.
  • de Fire TV aan $70 met 4K Ultra HD waarmee je duizenden films en feuilletons kunt bekijken in levendige kleuren en perfecte contrasten.
  • 2de generatie Echo aan slechts $99 met verbeterd Dolby Audio in een nieuw kleiner design met 6 verschillende afwerkingen
  • de opvallende Echo Spot Alarm Klok aan $130 met aanraakscherm met de kracht van Alexa aan boord
  • de $150 Echo Plus die al het goede van de originele Echo overneemt en daar een Domotica Hub aan toevoegt (geleverd met een Philips Hue Lamp)

Dit spervuur aan producten komt op een cruciaal moment. Want er zijn geruchten dat Google zijn Google Home gamma zal uitbreiden met o.m. een Echo Dot-achtige kleinere Google Home. Google zat al in de achtervolging en het is op dit moment bijna ondenkbaar dat Google of Apple hun achterstand op korte termijn zullen goedmaken.

En van de Apple HomePod aan $349 die er dit najaar nog zit aan te komen spreekt intussen niemand meer…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s