Google Home gaat met saai design strijd aan met de andere Slimme Luidspreker-giganten

GoogleHome_Max

Een week na het offensief van Amazon met de voorstelling van een reeks nieuwe Echo-producten was het de beurt aan Google om een aantal nieuwigheden aan het grote publiek voor te stellen. We lichten er even de Google Home Max uit.

Als Google wordt aangesproken over dat grote aantal nieuwe Slimme Amazon Speakers dan schuifelt men wat zenuwachtig over en weer met de nietszeggende oneliner dat de markt zich nog in een vroeg stadium bevindt. En hoewel dat zo is kun je er niet van onderuit dat Amazon in de markt  van de Slimme Luidsprekers duidelijk de kop van het peloton heeft genomen. En het ziet er niet naar uit dat daar in de toekomst verandering in gaat komen.

Want hoewel in zekere zin GoogleHome en Google Assistant technisch meer geavanceerd zijn,  is de perceptie van de consument dat het tegenwoordig allemaal om de Echo draait en dat dit het product is dat ze in huis moeten halen.

Een deel van het succes van Amazon kan verklaard worden door verschillende Echo’s aan te bieden in verschillende prijscategorieën. En dus doet Google wat voor de hand ligt: copy paste en ook verschillende Google Home’s aanbieden in verschillende prijscategorieën.

Maar of deze strategie succes zal hebben is nog maar de vraag.

Wellicht het meest aansprekende (dure) product tijdens de Google presentatie was de Google Home Max. Met een fors prijskaartje van $399 is deze Stereo Luidspreker ontworpen om de strijd aan te gaan met Sonos, Bose en de HomePod van Apple waaronder het trouwens bijzonder stil is.

De Max is een vrij omvangrijke stereo luidspreker met twee 4.5-inch woofers en een paar tweeters. Deze bevinden zich achter een stoffen voorzijde en is beschikbaar in 2 kleuren; zwart en wit. En naar onze mening ziet het design er wat gedateerd uit en zal het er in menig interieur wat vreemd uitzien.

Volgens waarnemers die aanwezig waren op de Google Demo was het geluid vrij indrukwekkend. De stereo scheiding was erg solide en er was geen enkele vervorming te horen wanneer het volume fors werd opgedreven, zelfs niet wanneer ook de bassen fors werden open getrokken.

Google maakte wel indruk met de geïntegreerde machine learning. Zoals de HomePod van Apple werd de Home Max ontwikkeld om zich automatisch aan te passen om zo het optimale geluid te creëren in de ruimte waar hij staat opgesteld. En het doet dit in real time in tegenstelling tot andere luidsprekers die hiervoor een ingewikkelde manuele procedure vereisen.

In tegenstelling tot Apple dat zijn lippen stijf houdt over de beschikbaarheid van de HomePod zijn we zeker dat de Google Home Max eind dit jaar op de markt komt. Nu kijken of beide kunnen optornen tegen al het Echo-geweld waarmee Amazon zijn producten in de markt plaatst.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s