Prijzen van Slimme Producten zetten neerwaartse trend in en maken de #slimmewoning goedkoper

093017home-1024x714

Recente aankondigingen van een aantal slimme producten waaronder thermostaten, slimme sloten en slimme luidsprekers bevestigen een trend die stilaan structureel wordt en die is dat de #slimmewoning goedkoper wordt.

Nest, bekend van zijn slimme zelflerende thermostaat, lanceerde onlangs een nieuw model in een wat goedkoper uitziend design en dit aan de lagere prijs van US$169. De originele versie van hun vlaggenschip-thermostaat werd verkocht aan US$250.

August kondigde onlangs een nieuwe productlijn van slimme sloten aan. De nieuwe generatie Slimme Sloten hebben een verbeterde batterijlevensduur en meer functies terwijl de prijs zakte van US$229 naar US$149. Een aanzienlijke prijsdaling. Een ander topmodel, Smart Lock Pro, biedt nu meer functionaliteit dan voorheen en wordt verkocht met de Connect Wi-Fi Bridge voor Apple HomeKit en kost slechts US$279.

Bovendien hebben we het nog niet gehad over Amazon die eigenlijk vrij laat in de markt zijn gesprongen, maar nu reeds de partij zijn die de toon zet op het vlak van prijszetting. De 2de generatie Echo luidspreker is ondertussen van de oorspronkelijk US$180 naar US$99.99 gezakt. Google heeft zopas zijn Google Home Mini aangekondigd aan US$49.

Daarnaast is de komst van IKEA in de markt van de #slimmewoning wellicht een accelerator van lage prijzen. Het Zweedse bedrijf bracht een betaalbaar concept van slimme producten op de markt en verkoopt nu ook slimme lampen die reeds te koop zijn vanaf US$12, terwijl Philips Hue, bekende van slimme verlichting, vergelijkbare lampen verkoopt aan US$30.

Volgens een recent gepubliceerde studie van de firma PricewaterhouseCoopers (PwC) begin dit jaar, werd vastgesteld dat 42% van personen die nog geen slimme producten gebruikten prijs het belangrijkste obstakel vonden om nog geen slimme producten te kopen, terwijl 23% zelfs verklaarde geen slim product te kopen omwille van de prijs.

De studie toonde verder aan dat 81% van de deelnemers aan de studie kennis hebben van het concept van de Slimme Woning, maar slechts 26% daarvan wenst het te installeren in de eigen woning. Ander opvallend gegeven is dat 43% van diegenen die bovengemiddeld interesse hadden in slimme apparaten een inkomen hadden van US$100,000 of meer. De studie werd online uitgevoerd onder 1000 consumenten om te weten te komen wat hun visie was tegenover de #slimmewoning.

Als meer en meer Slimme Producten betaalbaarder worden kunnen we ervan uitgaan dat een steeds groter deel van de consumenten bereid zullen zijn hun portefeuille boven te halen om deze producten te kopen en ze een plaats te geven in hun woonomgeving.

Bron: SMAhome
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s