De Alexa-copycat van Aliba heet Tmall Genie

tmall-genie-alibaba-voice-assistant-1

Het Chinese Alibaba is op het vlak van eCommerce zowat de gelijke van Amazon. Het is dus geen verrassing dat ze onlangs hun eigen Slimme Luidspreker à la Amazon Echo hebben aangekondigd: Tmall Genie.

De Tmall Genie heeft geen Alexa aan boord, maar wel de eigen spraakassistent AliGenie. Functiegewijs biedt AliGenie in grote lijnen hetzelfde aan als Amazon Echo waaronder controle van de #slimmewoning, weer, nieuws, muziek en nog een hele reeks andere ‘skills’.

Deze functies kunnen geactiveerd worden door ‘Tmall Genie’ in het Mandarijns uit te spreken. Zoals de naam al laat vermoeden kan je met je stem Tmall Genie producten bestellen op Tmall, het shopping platform van Alibaba. Tmall Genie gebruikt voiceprint herkenning, een beetje vergelijkbaar met vingerafdruk controle maar dan met de stem, waardoor enkel geautoriseerde gebruikers bestellingen kunnen plaatsen.

tmall-genie-alibaba-voice-assistant

De hardware gelijkt enorm op Amazon Echo. Het is een cilindervormig toestel met een neerwaarts gerichte lichtring die de basis van het toestel doet oplichten wanneer Tmall Genie geactiveerd wordt.

Tmall Genie wordt in eerste instantie op gelimiteerde schaal in China gelanceerd en kost omgerekend ca $73. Of het toestel ooit de Europese markt bereikt is nog maar de vraag.

Bron: The Verge
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s