Nieuw! Fibaro Heat Controller scant de kamer voor de ideale temperatuur

Fibaro-Heat-Controller.jpg

De Poolse fabricant Fibaro staat erom bekend om Domoticaproducten op de markt te brengen met oog voor design, maar die tegelijkertijd ook veelzijdig en performant zijn.

Met de nieuwe Heat Controller gaan ze op dat elan verder. Deze thermostaat ziet er niet alleen goed uit, hij gaat technologisch een stap verder dan vele van zijn concurrenten.

De Heat Controller is de eerste thermostaat die zich aanpast aan elke ruimte waar hij wordt geïnstalleerd. Tijdens installatie zal de radiatorkop de kamer scannen en zo de layout in zich opnemen om voor een optimale verwarming te zorgen. Het maakt daarbij gebruik van ingebouwde algoritmes om zo te berekenen hoeveel tijd het neemt om tot de gewenste temperatuur te komen. De actuele temperatuur wordt weergegeven door de overeenstemmende kleur op de ring aan de voorzijde van de radiatorkop.

De Fibaro Heat Controller beschikt over een uitgebreid scala aan functies en mogelijkheden. We zetten de voornaamste even op een rij:

  • Innovatief beheer van verwarmingszones
  • Precieze temperatuurmeting
  • Instellen van schema’s met de mogelijkheid om manueel aan te passen
  • Innovatieve algoritmes voor zelflering waardoor de Heat Controller alsmaar slimmer wordt
  • Aanzienlijke vermindering van de verwarmingskosten
  • Kostenefficiënte batterijlading een keer per seizoen

Voor het opladen van de batterij van de Heat Controller heeft Fibaro voor een eenvoudige batterijlading gezorgd. De radiatorkop geeft een melding wanneer de batterij op zijn eind loopt en deze kan je dan opladen via USB. Simpel en snel.

Dankzij de ingebouwde sensor kan de Heat Controller de kamer op de gewenste temperatuur brengen als er beweging wordt gedetecteerd in een bepaalde kamer die weinig gebruikt wordt. Ook een plotse daling van de temperatuur kan gedetecteerd worden waarna de Heat Controller de verwarming uitzet of net omgekeerd.

Naar aangeven van Fibaro werkt de Heat Controller op 98% van de radiatorkleppen en past het door zijn elegant design naadloos in bijna elk interieur.

De installatie is eenvoudig en je hebt hiervoor geen speciale tools nodig of je hoeft hiervoor niet noodzakelijk een beroep te doen op een vakman. De app leidt je door de basisconfiguratie en meer geavanceerd opties zijn beschikbaar via het FIBARO configuratiepaneel.

Naast controle via de app op je smartphone, mag ook spraaksturing in deze tijd niet ontbreken. Je kunt de Heat Controller aansturen met Google Assistent, Amazon Alexa of Siri.

En dankzij geolocatie weet de Heat Controller wanneer je zult thuis zijn van je werk om je woning op te warmen tot de gewenste temperatuur zodat je altijd thuis komt in een comfortabel verwarmde woning. Deze functie is perfect voor iedereen met onregelmatige werkuren of om je buitenverblijf te verwarmen waar je enkel tijdens de weekends verblijft.

Fibaro brengt 2 versies van de Heat Controller op de markt: eentje voor het Z-Wave Fibaro Systeem en eentje voor Apple HomeKit. Kies gewoon degene in functie van het Domotica-systeem in je woning.

De Fibaro Heat Controller is voorzien om nog deze maand verkrijgbaar te zijn, maar we hebben nog geen bevestiging gekregen of dit effectief ook zo zal zijn. De verkoopprijs is €79.99.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s