CliQ – Slimme Draadloze Sensor die ‘domme’ apparaten slim maakt

CliQ-Smart-Wireless-Sensor

De firma BioSensics lanceert een Kickstarter-campagne om de slimme button CliQ op de markt te krijgen. CliQ is een veelzijdige kleine sensor die van zowat ieder ‘dom’ object een slim apparaat maakt en waardoor je heel wat zaken in je dagelijkse leven kunt automatiseren.

CliQ is een uiterst compacte en lichte button die je zowat op alles kunt bevestigen van je sneakers tot handtassen, deuren, kasten en nog zoveel meer.

Dankzij de ingebouwde bewegingssensor-technologie kun je op 4 verschillende manieren automatisch acties activeren: klik, dubbelklik, korte beweging en lange beweging. Zo kun je, net zoals met een geavanceerde afstandsbediening, met één CliQ de verlichting dimmen in de woonkamer, met 2 kliks muziek aanzetten, door CliQ heen en weer te bewegen de shuffle van je afspeellijst activeren en door een lange beweging je smartphone bellen als je niet  meer weet waar je deze hebt gelegd. 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Met de CliQ app kun je “Blueprints” maken zodat je zelf kunt bepalen hoe en wanneer je CliQs geactiveerd worden en welke actie of melding er dient te gebeuren. Selecteer een trigger, tijd en locatieparameters en de actie die moet gebeuren. Zo eenvoudige is het.

Dankzij deze verregaande flexibiliteit kun je je leefwereld comfortabeler en je dagelijkse leven eenvoudiger maken zodat je met betere gewoontes (of door slechte te elimineren) naar een gezondere levensstijl kun streven en de zaken die voor jou belangrijk zijn beter kunt beschermen. Blueprints kunnen zelfs gedeeld worden in de CliQ Community zodat iedereen gebruik kan maken van de creatieve ideeën van andere CliQ-gebruikers.

De campagne op Kickstarter loopt nog tot 1 december en start al vanaf een bedrag van $34.

Klik hier voor de presentatievideo.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s