Guardzilla waakt met zijn 360°-camera als een Darth Vader over je #slimmewoning

Guardzilla-Front

De fabricant van DIY beveiligingscameras’ Guardzilla introduceerde zopas zijn nieuwe indoor camera die je een compleet beeld geeft van wat er in je woning gaande is.

De Guardzilla 360 legt continu 360° panoramische live videobeelden vast. Dat is toch wel bijzonder voor een DIY-beveiligingscamera, want de meeste van dit soort camera’s hebben een vaste hoek om beelden op te nemen (meestaal tot 180°) of zijn van het pan-tilt type waarmee je soms de camera wel 360° kunt laten draaien, maar waarmee je de 360°-beelden niet in eenmaal kunt zien. De Guardzilla app daarentegen geeft je de mogelijkheid om de volledige kamer te bekijken waar Guardzilla staat opgesteld (1712×1712 pixels) en dit zowel overdag als ’s nachts met nachtzicht.

In tegenstelling tot de 2 andere camera’s die het bedrijf achter Guardzilla op de markt hebben gebracht, is dit een echt premium alles-in-één beveiligingssysteem. De Guardzilla 360 beschikt over alle basiseigenschappen die je van een standalone beveiligingssysteem mag verwachten met daar bovenop panoramische videobeelden, een bewegingssensor, gratis video-opslag, een 100-decibel sirene, bediening vanop afstand en geofencing.

Het systeem zou volgens de makers ook over Full-duplex 2-wegscommunicatie beschikken door de ingebouwde microfoon en luidspreker. Full-duplex betekent dat beide zijden tegelijkertijd kunnen praten zonder dat de ene persoon pas kan praten als de andere persoon stopt.

Guardzilla beschikt nog over andere mooie troeven die het uiterst performant maken. Het systeem werkt namelijk ook met de Amazon en Google spraakassistenten, alsook met NEST, IFTTT en Smartthings van Samsung waardoor het deel kan uitmaken van je Domotica Systeem.

Een camera als deze Guardzilla 360 die te koop wordt aangeboden voor slechts $99.00 zijn we nog niet tegengekomen. Iets wat aardig in de buurt komt is de Allie 360 Camera waarover we reeds in mei 2016 berichtten. De Allie 360 werd oorspronkelijk aan maar liefst $600 gelanceerd, maar onder druk van de concurrentie werd die prijs onlangs fors naar beneden herzien en kost deze nu nog $299. Nog steeds een heel eind onder de $99.99 van Guardzilla.

Guardzilla is nu te koop in USA en beschikbaar in wit en zwart. Er is nog geen info bekend wanneer deze de grote plas oversteekt.

 Bron: CNET

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s