Amazon probeert greep op #slimmewoning te versterken met nieuwe Cloud Cam en Indoor Leverdienst

amazon-key-cloud-cam-key-lock

Amazon heeft zopas een nieuwe indoor leverdienst gelanceerd in combinatie met een nieuwe beveiligingscamera.

De camera, Amazon Cloud Cam, wordt door Amazon omschreven als een “intelligente indoor beveiligingscamera waarmee je je woning in de gaten kunt houden aan een betaalbare prijs, zoals vanop je werk de huisdieren in de gaten houten, je voordeur bekijken van wat daar gaande is als je op reis bent of de kinderkamer bewaken vanuit je keuken”. Allemaal niet zo bijzonder want dat doen andere camera’s ook. Maar Amazon zou Amazon niet zijn als ze deze camera niet zouden koppelen aan hun eCommerce business. En dat doen ze dan ook door de camera in de markt te zetten als een sleutelelement van hun gloednieuwe indoor leverservice: Amazon Key.

Met Amazon Key kun je leveranciers en koeriers de toegang tot je woning verlenen om een pakje af te leveren. Dit is erg handig als je iets bij Amazon hebt besteld en je niet thuis bent op het moment van levering doordat je werkt, even naar de winkel bent of net dan je hond uitlaat.

In ieder geval kan je met de Cloud Cam een koerier zien wanneer deze je woning binnengaat om een pakje te leveren.

De camera biedt beelden in 1080p full HD, nachtzicht, tweewegs-audio en broedhoek zicht. Via de Amazon Cloud app kun je de beelden terugzien van de laatste 24u. En uiteraard werkt de camera ook met Amazon Alexa op Amazon Fire TV, Fire Tablet, Echo Show of Echo Spot.

De camerabeelden kunnen ook bekeken worden in de gratis iOS of Android app. Maar hier zit wel een addertje onder het gras: je hebt dan wel gratis toegang tot je beelden van de afgelopen 24u van 3 camera’s die veilig opgeslagen zijn in de AWS Cloud, maar je hebt wel een abonnement nodig als je bvb tot 10 camera’s wenst te installeren, extra opslag nodig hebt of voor onbeperkt downloaden van je opnames.

En dat kost geld: van $6.99 tot $19.99 afhankelijk van het abonnement waarop je intekent.

De Amazon Cloud Cam kost $119.99 en is beschikbaar in de USA vanaf 8 november. Er is nog geen informatie beschikbaar wanneer het product te koop zou zijn in de Europese online winkels  van Amazon.

We wensen toch de bedenking te maken dat Amazon met Cloud Cam de grenzen van de privacy toch weer wat verder oprekt. Want je kunt je toch wel zorgen maken dat de koerier die het pakje levert misschien toch even meer doet in je woning dan enkel het pakje achterlaten ook al zie je de beelden van de levering op je smartphone. Misschien moet de brave man of vrouw wel even naar het toilet…

En via de beelden van de Cloud Cam Camera’s kan Amazon toch wel heel veel te weten komen over de ‘binnenkant’ van je woning. Meer duidelijkheid van Amazon hierover is toch wel gewenst.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s