Honeywell’s Slimme Alarmsysteem heeft Alexa, Apple HomeKit en gezichtsherkenning aan boord

Honeywell-Alarm-System.jpg

Honeywell, een multinational van 111 jaar oud met 132.000 werknemers, gaat via crowdfunding op Indiegogo zijn nieuwe slimme alarmsysteem lanceren. Het minste wat we hiervan kunnen zeggen is dat dit op zijn minst opmerkelijk is.

Ze gaan met hun nieuwe slimme alarm de strijd aan met grote spelers als Nest Secure en Ring Protect. Honeywell omschrijft zijn nieuwe alarm als een alles-in-één beveiligingsoplossing dat bestaat uit een basisstation met geïntegreerde 1080p camera met een brede kijkhoek van 145°.

Het basisstation werkt met Amazon Alexa, stuurt push meldingen en beschikt zelfs over gezichtsherkenning. Op die manier kan het jou en je familie herkennen en je bvb een melding sturen wanneer één van je kinderen veilig van school thuiskomt. En dankzij Alexa kun je het complete systeem aansturen met je stem via de ingebouwde microfoon en luidspreker.

Uiteraard werkt het basisstation ook met diverse in- & outdoor en bewegingssensoren die je kunnen informeren of er bvb ramen en deuren openstaan. Het alarm kan ingesteld worden op basis van persoonlijke schema’s, locatiegebaseerde geofencing of aangepaste event en scène triggers. Alle audio- en videobewakingsfuncties worden aangestuurd vanuit de bijhorende app.

Honeywell-Smart-Alarm

 

Bij lancering zal het systeem $499 kosten, waardoor het vergelijkbaar is met Nest Secure.  Honeywell voorziet een 24 uurs backup systeem in de cloud dat mogelijk kan uitgebreid worden tot 3 dagen. In 2018 voorziet Honeywell ook een ‘audio analyse update’ waardoor het alarm een onderscheid kan maken tussen een melding van je rook of koolmonoxide alarm, je hond die blaft, enz…

Opvallend is dat Honeywell een beroep doet op crowdfunding terwijl het systeem er in deze fase al heel doordacht, ontworpen en zo goed als volledig ontwikkeld uitziet. Honeywell heeft Indiegogo uitgekozen om voor dit nieuwe alarm fondsen op te halen, maar het doel ligt op slechts $50.000 waardoor het crowdfundinggegeven meer op een reclamestunt lijkt om maximaal aandacht van het brede publiek te trekken.

De crowdfunding campagne op Indiegogo loopt tot midden december en wie nu intekent krijgt een fikse korting (tot -48%).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s