Wereldprimeur van Nederlandse Domotica fabrikant laat Siri de hele woning aansturen

iPhone-iPad

“Siri, dim de verlichting in de woonkamer.” of “Siri we gaan slapen.” is vanaf nu realiteit  voor woningen die voorzien zijn van een slimme installatie gebaseerd op de wereldwijde standaard voor gebouwautomatisering KNX. De Nederlandse Domotica fabricant  xxter heeft hiervoor de “Pairot” ontwikkeld in nauwe samenwerking met Apple. De Pairot mag daarom ook, als enige KNX-Brug, officieel het stempel “Works with Apple HomeKit” dragen.

Pairot wordt door de installateur aangesloten op het huisnetwerk en de KNX domotica-installatie. Na een eenvoudige configuratie zijn alle in de woning aanwezige Domotica componenten met Siri of de Woning App van Apple aan te sturen via iPhone, iPad en AppleTV. Pairot is uiteraard ook voorbereid op de komst van de HomePod van Apple en Amazon Echo in  België en Nederland.

iphone-7-mockup.jpg

Siri controleert met Pairot op eenvoudige wijze de aanwezige schakelaars, dimmers, jaloezieën, thermostaten, enz… en kan de waarden uitlezen van onder andere temperatuur, lichtintensiteit en luchtvochtigheid. Uiteraard dienen hiervoor de gepaste sensoren in de woning te zijn geïnstalleerd.

Op dit moment kan Pairot communiceren met Apple HomeKit en Amazon Alexa. Op termijn wordt ondersteuning voor de Google Assistant kosteloos als firmware update toegevoegd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s