Mui, wanneer Domotica design wordt!

Mui-02

Mui is een interactief controlepaneel dat dienst kan doen om je verlichting aan te sturen de temperatuur te regelen, meldingen te tonen, weersinformatie oproepen, voice mail, Domotica systeem controleren, enz… Deze ‘houten balk’ is verbonden met het internet en past door zijn discrete, onopvallende design naadloos in bijna elk interieur.

Mui werd ontwikkeld door het Japanse Nissha dat gespecialiseerd is in capacitieve aanraaksensoren. Het werkt met Philips Hue en Net LED. Voor het ogenblik handelt het zich om een prototype dat zich niet ver van de eindfase bevindt. Functies zoals Alexa, IFTTT of de toepassing om de verlichting aan te sturen staan nog niet helemaal op punt en zijn nog in volle ontwikkeling.

Miu-09.jpgMui betekent vrij vertaald “rust” in het Japans en het apparaat wil inderdaad een discrete rust uitstralen in vergelijking met veel andere technologie die nogal wel eens willen overheersen in de ruimte waar het staat opgesteld. Het design wil dan ook discreet in je interieur passen. Mui wil als het ware enkel zichtbaar zijn wanneer je het gebruikt.

Voor de lancering van Miu zou men beroep willen doen op Crowdfunding via één van de bekende platformen zoals Kickstarter en dat zou zich qua timing moeten situeren ergens midden 2018. Qua pricing word een prijsvork genoemd van $900 – $1200.

Dat is een heftig prijskaartje, maar als je houdt van minimalistisch chic design, dan hoeft dit voor de liefhebbers geen onoverkomelijk obstakel te zijn. En toegegeven, dit moet toch zowat het mooiste stukje domotica-technologie zijn dat we ooit al onder ogen kregen.

Mui komt in verschillende versies waarvan dezen in plataanhout de basisversie is. Verder zijn er ook prototypes in spiegelglas, rode stof en marmer. Zo zal er altijd wel een versie zijn die ook in jouw interieur past.

Klik hier voor de Engelstalige website van Mui.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s