Fynoti, $9 alarmsysteem voor je woning, jezelf EN de gehele buurt.

Fynoti-05

Uit Denemarken komt een uiterst betaalbaar en hip beveiligingssysteem overgewaaid. In de goede Scandinavisch traditie speelt het design een hoofdrol, maar Fynoti is in eerste instantie een compact en doeltreffend alarm. En dat alles tijdelijk voor maar $9 tijdens de Crowdfunding campagne op Indiegogo in plaats van de vooropgestelde winkelprijs van $19. Aan deze prijs is Fynoti een echt koopje.

Maar Fynoti is niet enkel een alarm voor je woning of appartement, maar is tegelijkertijd ook een persoonlijk, buurt- en community alarm. In tijden van Social Media links en rechts is het een slimme zet om het als een “Social Alarm” in de markt te zetten.

Fynoti-09Fynoti installeren is echt kinderspel. Batterijen invoeren, de app downloaden en de installatie beëindigen. Fynoti werd dan ook ontwikkeld om zo simpel mogelijk te zijn en daarom zijn er geen fysieke toetsen aanwezig op het apparaat, maar werd alles ingebouwd in de app.

Als je bvb thuis komt, dan krijg je een herinnering om het alarm uit te zetten. Fynoti is echter zo intelligent dat je voor elke dag van de week tijden kunt instellen waarop het alarm in- of uitgeschakeld moet worden. En in geval van inbraak weerklinkt een luide sirene.

Als je een groot appartement of een woning hebt dan kun je meerdere Fynoti’s installeren en deze via de app met elkaar verbinden.

Maar Fynoti is dus niet enkel een woningalarm, maar kan ook dienst doen als een echt buurtalarm. Je kunt via de app namelijk makkelijk contact maken met je buren zodat ze op de hoogte worden gebracht wanneer er een inbraak in je woning plaatsvindt. Dit is voornamelijk interessant wanner je bvb op vakantie bent. Want je buur is natuurlijk veel sneller ter plaatsen dan een beveiligingsfirma of de politie.

Maar er is meer! Er zijn nog 2 extra alarmfuncties ingebouwd om jezelf en de buurt extra te beveiligen: SHOUT en PANIC. En ook deze 2 functies zijn zoals alls bij Fynoti eenvoudig te gebruiken.

Als je bvb een verdacht figuur in je buurt ziet rondwandelen dan kun je in de Fynoti app op SHOUT drukken en een foto nemen. Voeg er een bericht aan toe en stuur naar FERN. FERN staat voor Fynoti’s Emergency Response Network en dat ben jijzelf en iedereen in de buurt die Fynoti heeft. Zoals de buur die reageert wanneer er bij je wordt ingebroken of diegene die je een Shout geeft wanneer er verdachte activiteit in de buurt is of diegene die je te hulp schiet wanneer je in nood bent. Iedereen die een Fynoti bezit kan deel uitmaken van het FERN-netwerk.

En zo komen we bij de Paniek functie in de app. Wanneer je bvb een lelijk val maakt, vooral bij ouderen kan dit een echt probleem zijn, dan hoef je enkel op paniek in de Fynoti  app te drukken en een boodschap wordt naar FERN gestuurd. En de personen in je netwerk kunnen je dan snel te hulp schieten.

Fynoti heeft tot 30 verwisselbare hippe, maar ook meer neutrale covers zodat het naadloos in elk interieur past.

Klik hier voor de presentatievideo.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s