Domotica startup Kirio werkt met zowat alle slimme apparaten in je #slimmewoning

kirio-smart-homes-lifestyl-961x641

De Amerikaanse startup Kirio heeft een Domotica Systeem ontwikkeld dat zich voornamelijk richt naar renovatie en nieuwbouwwoningen zodat het verbonden wordt met al vitale systemen in de woning (electriciteit, verwarming, water) om deze van bij aanvang slim te maken via de eenvoud van een app.

Kirio is wat men noemt een open Domotica Systeem waarbij slimme apparaten ongeacht het merk samengevoegd worden tot één systeem. Dankzij de gepatenteerde AutoLearn technologie voegt Kirio de nodige intelligentie aan de woning toe waardoor comfort, gemak en besparingen worden geoptimaliseerd.

Vaak heb je verschillende slimme apparaten in je woning die je ieder apart moet aansturen met de bijhorende app waardoor je niet echt kunt spreken van een geïntegreerd Domotica Systeem en waarbij je dus verschillende apps of afstandsbedieningen nodig hebt om de verschillende  apparaten in je woning aan te sturen. Kirio verenigt al deze apparaten tot één Domotica oplossing waardoor ze wel samenwerken als één systeem dat je op eenvoudige wijze kunt aansturen. De Kirio app doet hiervoor dienst als een soort universele afstandsbediening.

 

Kirio-02

Je kunt profielen instellen zoals ‘vakantie modus’ of ‘avond modus’ en Kirio doet voor jou al het werk door lichten, apparaten, enz… in te schakelen precies zoals jij het wenst.

Vanaf de app kun je zowat alles in je woning aansturen zoals verlichting,  verwarming & air conditioning, alarmsysteem, bewakingscamera’s, zonneweringen, garagepoorten, sproeisystemen voor de tuin, TV’s, muziekinstallatie en nog zoveel meer.

Kirio is bovendien zelflerend dankzij de AutoLearn Technologie zodat het na een tijdje je dagelijkse routine aanleert en de manier  waarop je je woning gebruikt waardoor het intelligente scenario’s kan creëren om je woning beter te beheren en tegelijkertijd te besparen op de energiekosten.

Zo kan Kirio je woning ‘klaarmaken’ wanneer je op vakantie vertrekt: alle apparaten uitschakelen, de verwarming lager zetten, het alarmsysteem inschakelen en de verlichting in de woning op uiteenlopende tijdstippen aanzetten zodat je woning bewoning lijkt terwijl je er niet bent, enz… En Kirio kan uiteraard ook het omgekeerde doen zodat je in een comfortabel verwarmde woning thuiskomt na je vakantie.

Kirio kun je ook aansturen met de vele nieuwe spraakassistenten die tegenwoordig op de markt te vinden zijn waaronder Amazon Echo, Google Home, Microsoft Cortana en Apple Siri.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s