Circa is een slimme wekker die je helpt sneller de slaap te vatten

Circa-Alarmklok-01

Circa is een slimme wekker die ontwikkeld werd door enkele wakkere Nederlanders van het bedrijfje Circa Labs ism met enkele Poolse ontwerpers. Want iedereen heeft wel eens problemen om de slaap te vatten en dan is schaapjes tellen niet altijd de beste oplossing.

Circa doet een beetje denken aan vergelijkbare slimme alarmklokken en slimme luidsprekers zoals Triby. In tegenstelling tot deze laatste beschikt Circa niet over spraaksturing of een ingebouwde spraakassistent als Alexa. Maar Circa is wel voorzien van Domotica-functies via Triggi waardoor je een aantal zaken kunt aansturen zoals verlichting en verwarming tesamen met je alarm in de ochtend. Circa werkt nu reeds met de Nest Thermostaat, Philips Hue, KlikAanKlikUit en Toon Thermostaat.

Het slimme slaapgedeelte van Circa bestaat uit een sensor die je onder de matras van je bed legt. Circa Labs beweert dat de alarmklok je hierdoor zal wekken op gunstiger tijdstippen en betere inzichten zal verschaffen om je slaappatroon te verbeteren.

Zoals elke degelijke alarmklok beschikt Circa over twee 15W luidsprekers die DAB+ Radio, internet radio, Spotify en Bluetooth ondersteunen.

Het design van de Circa Alarmklok doet een beetje retro aan en het scherm aan de voorzijde is een 5.5inch AMOLED scherm waarop je verschillende klokontwerpen kunt instellen.

Maar hoe helpt Circa je nu om beter te slapen?

  • Rustgevende geluiden

Val in slaap met rustgevende geluiden zoals fluitende vogeltjes, geruis van bomen of   oceaangolven.

  • Wit, roos of bruin geluid

Om beter de slaap te vatten zorgt Circa voor een ‘wit, roos of bruin geluid’ zoals Circa Labs dat noemt.  Dit constante deken van geluid werkt geluidsabsorberend om vervelende geluiden te neutraliseren zoals tikkende radiatoren, druipende kranen en geluid van buitenaf.

  • Ademhalingassistent

De ademhalingassistent laat een oplichtende rode gloed zien op het scherm aan de voorzijde van Circa waardoor je rustiger gaat ademhalen op het ritme van de rode gloed.

De prijs van €199 Euro zou Circa wel eens parten kunnen spelen, want voor zowat de helft van de prijs heb je al een Amazon Echo of Google Home die heel wat meer te bieden  heeft en de Echo beschikt ook al over een Slaap Skill.

Klik hier voor de Kickstarter Campagne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s