Het Chinese Baidu heeft zopas een wel heel opvallende Slimme Speaker aangekondigd

Baidu-Smart-Speaker.png

 

Het Chinese internetbedrijf, Baidu, wordt alom geprezen om zijn jarenlange diepgaande betrokkenheid bij artificiële intelligentie.

Daarom is het een beetje verrassend dat het bedrijf tot nu heeft gewacht om zijn eerste slimme producten op de markt te gooien. Maar wat ze zopas hebben bekend gemaakt is heel wat anders dan we tot nu toe gezien hebben van de grote namen in de markt van de slimme speakers.

Baidu gebruikte zijn jaarlijks Baidu World evenement om hun slimme speaker aan te kondigen naast twee Slimme Speakers/Mini Robots voor de #slimmewoning.

De apparaten draaien op Baidu’s DuerOS spraakplatform en zijn ontwikkeld door Raven, de startup die Baidu eerder dit jaar heeft ingelijfd, en hun Zweedse partner Teenage Engineering, die bekend staan om hun hardware design.

Baidu heeft zeker iets afgeleverd dat er absoluut uniek en apart uitziet tegenover alles wat we tot nu toe gezien hebben in de steeds meer drukke markt van de slimme apparaten. De Raven H is ook in niets te vergelijken met de Amazon Echo, Google Home en ze geven zelfs hun Chinese rivalen Xiaomi en Alibaba het nakijken.

De speaker ziet er absoluut niet uit als een conventionele luidspreker. De Raven H lijkt dan ook eerder op een stapel plastieken vierkante vormen waarvan de bovenste verwijderbaar is. Er is een LED Touchscreen Controller dat je kunt losmaken aan de bovenzijde van de stapel waardoor deze kan gebruikt worden als een spraakgestuurde afstandsbediening voor de Baidu-Raven producten van de #slimmewoning.

Raven H gaat vanaf volgende maand in de verkoop in China voor omgerekend $256. Een fors prijskaartje als je het ons vraagt.

Er zijn voorlopig geen plannen om Raven H buiten China te verkopen, maar Teenage Engineering heeft laten verstaan dat dit in de toekomst toch tot de mogelijkheden behoort.

Bron: TechCrunch
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s