SmokeD is een camera met AI die je woning beschermd tegen brand

SmokeD-Smart-Fire-Detection-Camera-01.jpg

SmokeD Smart Fire Detection Camera beschermt je woning en de buurt waar je woont tegen brand en dan vooral tegen bosbranden. In bosbrandgevoelige gebieden zal deze camera dan ook gretig aftrek vinden.

De camera maakt gebruik van Artificiële Intelligentie Software en SmokeD laat dankzij deze technologie tijdig weten dat bosbranden in aantocht zijn.

Het SmokeD videobewakingssysteem maakt elke minuut 60 foto’s waardoor de ingebouwde AI efficiënt rook leert te detecteren. De SmokeD camera kan daardoor op foto’s rook opmerken en vervolgens de locatie ervan op een kaart bepalen met behulp van GPS. Van zodra de exacte locatie geïdentificeerd is waarschuwt SmokeD je via de app op je smartphone.

Van zodra je de melding ontvangen hebt kun je nagaan of de situatie voor jou en je woning daadwerkelijk gevaarlijk kan zijn. Als meer dan de helft van SmokeD eigenaars in je buurt de waarschuwing bevestigen dan wordt iedereen in het netwerk gewaarschuwd alsook de nooddiensten en de lokale autoriteiten.

SmokeD is dan ook echt een social community alarm waaraan de ganse buurt kan participeren om (bos)branden in een vroeg stadium op te merken waardoor de  ganse buurt zich tijdig in veiligheid kan brengen.

Bijkomend kan de informatie gedeeld worden via sociale media, email en SMS. De SmokeD Camera kan een gebied ‘bewaken’ tot ca 15 hectare en kan rook detecteren over een afstand van ca 16 km.

De SmokeD is een camerabewakingsysteem dat voor België en Nederland wellicht minder geschikt is, maar de AI-technologie gekoppeld aan een social community alarm opent mogelijkheden voor de ontwikkeling van nieuwe buurtalarmen.

Klik hier voor de presentatievideo.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s